Föreställningar

Boka biljett via annan aktör om sådan finns annars via mail enligt nedan.

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com Ring oss: 08-303094

AKTUELLT

MaxadMinoritetsMusik x 3

Hans Caldaras & Lelo Nika Jr. Trio – Romsk afton

Romsk folkmusik och jazz med Hans Caldaras & Lelo Nika Jr. Trio.

Hans Caldaras är en sångare, människorättsaktivist och författare som i över 45 år arbetat för den romska kulturens berättigande i Sverige.

Lelo Nika Jr – en åttonde generationens musiker från en anrik musikerfamilj med rötter i Serbien. Med sig har han sin mångåriga samarbetspartner Jesper Nordberg på kontrabas och pianisten Jack Aprat.

Källarbyn/scen 2 – Stora Nygatan 31, Gamlastan

Lördag 6 april kl. 20.00

Biljetter

https://kulturbiljetter.se/varukorg/6977/hans-caldaras-lelo-nika-jr-trio-romsk-afton/

Ett samarbete mellan Källarbyn och TeaterStudio Lederman i serien MaxadMinoritetsMusik med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

Semmy Stahlhammer och Miriam Oldenburg – Klezmer

Evenemanget inleds med Claire Parsons Co. av dansaren Kajsa Nilsson som visar ett utdrag från – Jag Tänker Om. Lena Yngvesson berättar om stycket som skapats i samarbete med Dansmuseet.

Därefter – TeaterStudio Ledermans serien MaxadMinoritetsMusik

På scenen – Semmy Stahlhammer violin och Miriam Oldenburgdragspel med musik från Judiska kompositörer och Klezmertradionen.

Tisdagen 9 april kl. 17.00 -18.00

Sankt Göransgatan 61. Frälsningsarméns lokal på Kungholmen

med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

Kööki Show i Sthlm  

OBS! SLUTÅLT Onsdag 10 april kl. 17.00

Arrangör: Tornedalingar i Stockholm i samarbete med STR-T, ISOF och TeaterStudio Lederman – MaxadMinoritetsMusik med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

KÖÖKI SHOW – Elände, galenskap och musik i en tornedalsk röra.

Köket är hemmets hjärta. I köket kan man vara låg eller glad, kär eller frustrerad. I köket pågår samtal och pyssel. I köket möts vi. Ibland blir det rena rama cirkusen.

Nostalgisidan för det som redan varit finns här nedan

MaxadMinoritetsMusik

David Demetri, har varit verksam i 15 år och tillhör den romska stammen Kelderash som är global världen över. Han är en romsk sångare, författare, översättare och språkexpert inom dialekten Kelderash. Vi ser framemot att höra honom framföra sina sånger till musik och där han berättar mer om sig och sin historia.    

När: Tisdagen den 21/11 kl. 17.00  
Var: Bolindersalen på Bolindersplan 1 på nedre Kungsholmen.  
Fri entré och kom gärna i tid.  

MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.

MaxadMinoritetsMusik

Lördag 28 oktober. Dörrar kl. 18.00 på Scen kl. 19.00

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm 

Biljettlänk:https://billetto.se/e/klezmertrion-tzeitel-biljetter-868539

Klezmertrion Tzeitel

Sprakande klezmer med glödande hjärta

Klezmertrion Tzeitel firar släppet av sin fjärde skiva genom att bjuda in publiken på en musikalisk drömfärd. Musiken varvar traditionellt med nyskrivet i sprittande danslåtar, suggestiva och humoristiska kompositioner och smäktande sånger. Skivan Drömfärden påbörjades redan innan pandemin krökte tid och rum på ett oförglömligt vis. Många av de egenskrivna låtarna inspirerades av denna period som både släpade sig fram och flög förbi i en surrealistisk kombination.

Nu släpps skivan äntligen och i samband med det ger sig gruppen ut på en rejäl tur kors och tvärs genom landet för ett storslaget firande! Välkomna till en kväll på härliga Pygméteatern med finstämd klezmer, medryckande sväng och varm stämning.

Trion Tzeitel föddes ur tre musikers gemensamma längtan att få gräva djupare och förlora sig i klezmermusikens fantastiska myller av melodier, rytmer, klanger och storslagna känslor.

I över femton år har gruppen utforskat klezmern och dess gränsmarker och hittat en egen unik vrå av detta vida musiklandskap, där traditionella låtar får existera sida vid sida med nya skapelser. Tzeitel har etablerat sig som en av Sveriges främsta klezmergrupper med hundratals stämningsfulla konserter på svenska och nordiska scener. Med sin starka scennärvaro och personliga tilltal fångar de varje publik.

Anna Cochrane: fiol, altfiol
Sara Fridholm: dragspel, sång
Christopher Andersson Bång: kontrabas

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm  OBS! Notera platsen!

MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.         Biljetter: 200 kr
Barn upp till 14 år gratis
Biljettlänk:https://billetto.se/e/klezmertrion-tzeitel-biljetter-868539

MaxadMinoritetsMusik

Söndag den 22 oktober – Dörrar kl. 16 Spelstart kl. 17 Slut kl. 20

https://facebook.com/events/s/black-baker-we-come-with-frien/701517475196113/

https://billetto.se/e/black-baker-we-come-with-friends-i-biljetter-850382

Välkommen kära publik den 22/10 till ytterligare en ”pop-up”-konsert i vår serie MaxadMinoritetsMusik. Denna gång har vi på TeaterStudio Lederman blivit inbjudna av Black Baker och Pygméteatern där vi medverkar i den första av tre frisinnade musikkvällar i höst.

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm  OBS! Notera platsen!

Black Bakers Höstgryta:    Vi kurar skymning.

Nu när de sedvanliga sommarförväntningarna definitivt är överstökade, och stöket ute i världen ständigt tilltar, är det dags att anlägga kulturell moteld i höstrusket.

Söndagen den 22/10 Dörrar kl. 16.00 spelstart 17.00 slut kl 20.00

Daniel Wikslund – Riksspelman, författare, berättare

Carolina Hindsjö – konst, animerad film

Black Baker – med egna kompositioner till Klarabohemernas poem

Länk till biljetbokninghttps://billetto.se/e/black-baker-we-come-with-friends-i-biljetter-850382

Daniel Wikslund   Med rötter i Tornedalen är Daniel Wikslund Sveriges nordligaste Riksspelman på fiol och en självklar lirare i vår serie MaxadMinoritetsMusik.   Daniel spelar fiol på ett unikt sätt, med en pulserande rytm i texter om kärlek och längtan såväl som miljöpåverkan och maktmissbruk. En inbjudan att stå kvar med fötterna på jorden under denna korta tid vi kallar livet, direkt från fiolernas häxmästare. Har du en gång mött honom glömmer du det aldrig. MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.        
  Carolina Hindsjö   Carolina Hindsjö tecknar, animerar och skriver. Hon beskriver sig som en historieberättare som vill visa oss historier om kärlek, tro, feminism och vad det är att vara männsika. I sina texter skriver hon om filosofi, politik och teologi. Ofta har hennes figurer djurhuvuden eller dockansikten, för att, enligt henne själv, är ett effetkivt sätt att visa någons personlighet på det sättet. Liksom i fablernas värld. Carolina medverkar under kvällen med två kortfilmer.  
Black Baker

Under denna oktoberafton presenterar Black Baker nyskriven musik med texter av bl. a. Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Rosén, Ester Sjöblom och Helmer Grundström.   Från visa till jazz via tung akustisk blues. Finstämt och rått, ur klarapoeternas perspektiv.   Mer info: www.blackbaker.se   Mats Rosén – sång Jan Liljekvist – gitarr Per Persson – trummor Jonas Rhodin – bas Magnus Johansson – Klaviatur