Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: teater.lederman@tele2.se
Ring oss: 08-303094

 • lör
  23
  Nov
  2019
  Lördag kl. 19.30

  AB - Lederman - 2019 - i kvadrat Texter 2_485
  Alltid Bröder återvänder till Lederman för tredje året i rad. ”Brorsorna” är alltid på väg någonstans. Den 23 november sätter de kursen ÅT DITT HÅLL.

  Alltid Bröder, är orkestern som kom till lite av en slump, via en räcka tillfälligheter, bröllop och gemensamma bekanta. Samt av ”kärlek vid första ögonkastet”. Orkestern har musicerat, komponerat, utvecklats och svetsats samman under 5 år nu.
  Tillsammans har Alltid Bröder hittat och utvecklat sitt egna sound och anslag. Uttryck och melodier springer så klart ur erfarenheter alla Bröder burit med sig in i bandet. Bandmedlemmarna kommer alla från olika bakgrunder med varierande erfarenheter och musikstilar i bagaget.
  Tre av gruppmedlemmarna har ca. 40 års erfarenhet tillsammans i fler konstellationer, vilket givit en trygg tajthet att bygga på. Adderat med leadguitar sprunget ur en omskolad bassist med 25-årig historia från poprock och fusion blir det en bred grund att stå. Tillsammans med en ”debutant” i sammanhanget som bidrar med, lyrik, visor och låtar som samlats i byrålådan under drygt 30-års tid blir receptet fulländat.
  Lyrik och känsla kommer ur en livstids insupande och drömmar kring, Dylan, Springsteen, Van Morrison, Lundell, Lemarc, Scocco, Elkvarn, Vinnerbäck, Sven-Ingvars och ”likasinnade” samt såklart Taube och Mäster Cees. I kombination med allas musikaliska ryggsäck och historik har resulterat i vispop med en hel del countryvibbar.
  Alltid Bröder består av:
  Birger Edlund – Kapellmästare, bas och körer
  Hans Rolin – Slagverk
  Tomas Olsson – Klaviatur
  Lelle Svensson – Gitarrer, mandolin och körer
  Johan Flink Karlström – Sång, akustisk gitarr, och munspel
  Alltid Bröder på FB
  Biljettpris 200:-

 • lör
  30
  Nov
  2019
  Lördag kl. 19.00

  Efter stort publiktryck har vi lyckats sätta in 1 extra konsert. Den förra blev snabbt utsåld så boka nu!Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic - Folderomslag Gruppbild med himmel, text och namn Foto Karl Gabor
  Suggestivt, vackert, vemodigt och gripande med musiker i världsklass

  Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic har roat och berört publik från slott till koja runtom i landet. Nu släpper de albumet Vayter där de för vidare judiska folksånger och musik i ashkenazisk och sefardisk tradition.

  Anne Kalmerings röst liknar ingen annan. Hennes varma, humoristiska och själfulla tolkningar av sånger på jiddisch och ladino har gjort henne till en centralgestalt av det judisk-svenska kulturarvet. Tillsammans med kritikerrosade Stahlhammer Klezmer Classic släpper hon nu albumet - Vayter. Detta är deras gemensamma skivdebut trots år av framträdanden på festivaler, i radio och TV, på museer, skolor, i riksdagen och på många andra scener.

  Albumet visar klezmermusikens bredd – judisk folkmusik möter kammarmusik och cabaret i suggestiva och lekfulla arrangemang. Musiken minner om en kultur som var nära att förintas men trots allt lever vidare. Instrumenteringen är klassisk för sin genre – sång, fiol, dragspel och cello – men uttrycket mångfacetterat

  Stahlhammer Klezmer Classic är sprungen ur Stahlhammer Klezmer Orchestra som verkade i Polen 1920-1939 med violinisten Semmy Stahlhammers farfar, farbröder och vänner. Under andra världskriget sändes musikerna till getton och utrotningsläger tillsammans med de andra judarna i staden. Nu för Semmy familjetraditionen vidare med nya gruppmedlemmar.

  2018 släppte Stahlhammer Klezmer Classic albumet "In Memory" som fått lysande recensioner och nu kommer alltså albumet Vayter med sångerskan och skådespelerskan Anne Kalmering.

  Vayter – ”vidare, framåt” på jiddisch, är en hyllning till alla de som vandrat före med sina sånger och sin musik.

  Några pressröster
  ”Klezmermusik med själ och känsla /.../ en konstmusikalisk touch med musiker på högsta nivå. Men denna är parad med en själfullhet och känsla för ursprunget som gör att begreppet klezmer här får en djupare och nästan andlig dimension.”Östgöta Correspondenten 2009

  ”… judiska folksånger i sefardisk och ashkenazisk tradition, färgstarkt och personligt tolkade av Anne Kalmering & Stahlhammer”
  Svenska Dagbladet 2014

  ”Kalmering präglar sångerna med sin varma, rökiga röst. Sorgset, lekfullt, starkt.”
  Magnus Säll, Dagens Nyheter 2019

  Anne Kalmering – sång
  Semmy Stahlhammer – fiol
  Miriam Oldenburg – dragspel
  Isabel Blommé – cello
  Pressansvarig
  Christina Glaeser
  https://www.lira.se/berattelserna-i-centrum-for-livskraftig-klezmer/
  Skivbolag
  Kakafon Records
  kakafon.com

  Releasekonsert
  Biljettpris: 180:- (studerande/pensionär 150:-)
  Ungdom under 18 år 100:-
  Skivan säljs till specialprecis under kvällen.

 • ons
  04
  Dec
  2019
  Onsdag kl. 19:30 i storbandsserien Stockholm Big Band Community

  One Big Band litenOne Big Band är ett tufft band med 19 medlemmar. Denna kväll bjuder vi gung, groove, tryck och spelglädje. Följ One Big Band på Facebook eller surfa in på vår hemsida www.onebigband.se för mer information.
  Biljetter 150 SEK 

 • ons
  11
  Dec
  2019
  Onsdag kl. 19.30 i storbandsserien Stockholm Big Band Community

  Lasse-Tomt-6 litenJazz-å Nu é dé Jul Igen,,!,?
  Lasse Lindgren Big Bop Constellation och Berit Andersson, presenterar en hårdswängade, intressant och Gladelig Jul-Jazz hälsning!
  LLBBC framför mycket energifylld musik ur "Maynard Fergusons Orchestra” 1956-65 repertoar.
  Flera av arrangemangen spelades men blev alldrig inspelade av MFO, vilket nu planeras av LLBBC.
  Ed Etkins som är specialist på historiken och musiken kring detta band, förser Lasse med musik ur denna skattkista, delvis från UNT (University of North Texas, där ett arkiv med MFO musik finns bevarad), del från hans egna restaureringar av repertoaren. Ed skriver i nuläget en bok om detta fantastiska band, dess musik, medlemmar och musikarrangemang.
  Utöver Maynard Ferguson ”Birdland Dream Band” epoken får ni denna kväll höra diverse välkänd ”Julmusik” arrangerad för bandet i en för bandet lysande anda och atmosfär!!
  Den lysande Julstjärnan Berit Andersson framför på sitt underbart känslomässiga sätt ett antal låtar ur Jul Jazz säcken!
  En kväll i Power Big Band Jul-Jazzens tecken, högexplosiv, känslomässig, Lyrisk, Brutal, Humor, Spelglädje, Julglädje (vad nu det e?) Vacker, Hårdsvängade, Spännande,
  Öppen, Ärlig, Imponerande, Apploderande, Lågmäld, Högmäld, Exiting!!!
  GOD JUL & VÄLKOMMEN!!!
  Biljetter 200 kr (Studenter 120 kr)

 • tor
  23
  jan
  2020
  Torsdag kl. 19.00

  Martensson porträtt - liten"Sveriges ende pianist som spelat på Broadway, Carnegie Hall och i FN-huset, och har samma initialer som
  Marilyn Monroe!"
  "Att få folk att skratta högt och samtidigt blända dem med musikalisk virtuositet var vad Magnus Mårtenssons gjorde med kvällens framträdande. Cabaret News, New York
  Möt konsertpianisten och komikern Magnus Mårtensson i en strålande ny föreställning som gjort succé i USA och Kanada. Han har uppträtt inför FN, på välkända komediklubben Carolines on Broadway, samt i amerikansk TV.
  Efter att ha varit verksam som dirigent och med hundratals konserter och flertalet CD-inspelningar bakom sig, råkade Magnus Mårtensson halka in på komikerbanan under en konsert i New York som råkade bli rolig. Efter detta har han på ett unikt sätt kombinerat gammal och ny pianomusik med komedi. Som entertainer har Magnus framträtt bl.a. i New York, Los Angeles, Las Vegas, Stockholm, Chicago, Mora, Boston, Ystad, Vancouver, San Francisco, Toronto, Minneapolis, samt Burträsk.
  Biljettpris 200:-
  MAESTROMARTENSSON.COM