Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol, klaustrofobi mm.

Maila oss: teater.lederman@tele2.se
Ring oss: 08-303094

 • tor
  16
  Aug
  2018
  Torsdag kl. 19.30

  KRAKOW 11 10 2013 BEATA CZERNECKA AKTORKA ARTYSTKA PIOSENKARKA W PIWNICA POD BARANAMI FOTO: HENRYK PRZONDZIONO / GOSC NIEDZIELNYBeata Czernecka började sin bana i den legendariska kabarén Piwnica Pod Baranami i Kraków. På TeaterStudio Lederman framträder hon tillsammans med Michał Półtorak (fiol) och Tomasz Kmiecik (piano).
  Beata Czerneckas långvariga intresse för judisk musik och kultur resulterade 1999 i sångprogrammet Zol zajn, som hon framförde på Judiska kulturfestivalen samma år. Det blev en stor succé och sedan dess har hon bjudits in till många polska och utländska teatrar och festivaler.
  Sångtexterna i Zol zajn är hämtade från både nutida judisk poesi och gamla folksånger. Orden Zol zajn är ett slags metafysiskt motto som handlar om att möta judisk musik, poesi, kultur och religion.
  Jiddischsångernas dramatiska karaktär passar perfekt med Beata Czerneckas sångstil och ger henne möjlighet att utveckla sin fulla konstnärliga potential. Hennes dynamiska personlighet finner ett unikt, mystiskt uttryck i den judiska musiken.
  Mer om Beata Czernecka: http://beataczernecka.piwnicapodbaranami.pl/
  Biljettpris: 180:- (ord.), 150:- (stud/pens.)
  Konserten arrangeras av Polska institutet i Stockholm i samarbete med TeaterStudio Lederman.

 • ons
  29
  Aug
  2018
  Onsdag 18.30
  image1 IMG_1425 (3)Duo_Adobe_RGB_98Realtidskomponisterna presenterar stolt
  Sten Sandell
  Kristine Scholz
  Mats Persson
  Lisa Ullén
  Lisa Ullén:
  Tänkandet runt det improvisatoriska spelet bildar en symbios med mitt spelande och lyssnande; jag tänker inte runtomkring spelandet, utan i och genom det improvisatoriska spelet. Jag spelar till exempel olika rytmiska sekvenser och melodiska linjer, och lyssnar till klangen efter nedslaget. Improvisationen, spelandet,komponerandet, tanken, börjar för mig där musiken börjar. Klangen är ett rum att bli nyfiken i, att hitta fram till nya idéer och så vidare .Allt som ofta planlägger jag inte mina spelaktiviteter på ett medvetet plan, men mitt musikminne är som regel involverat och det är där mitt improvisatoriska metod övergår till ett kompositorisk skapande ”
  Sten Sandell:
  Om jag vore bildkonstnär och var tvungen att i numrerade fält måla en anvisad färg, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Om jag vore författare och bara fick skriva vad andra har dikterat, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Om jag som musiker var tvungen att spela efter anvisade noter istället för att improvisera, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Att kunna byta riktning, eller behålla den. Utan att förlora fokus, akustiskt och politiskt.
  Kristine Scholz & Mats Persson.
  Duons gemensamma banan inleddes 1969 då de studerade för Aloys Kontarsky på Musikhögskolan i Köln. De är verksamma som frilansande musiker i Sverige sedan 1972, initialt även som del i den internationellt erkända ensemblen Harpans Kraft, som turnerande i Västeuropa och Nordamerika.
  Som duo fokuserar de på den nya musiken och har framträtt på de stora festivalerna och scenerna världen över, och har bland annat uruppfört verk skrivna direkt för dem av tonsättare såsom Aldo Clementi, Friedhelm Döhl, Dror Feiler, Johannes Fritsch, Erhard Grosskopf, Hans-Joachim Hespos, Luca Lombardi, Chris Newman, Christian Wolff och Zoltán Jeney.
  Duon har agerat som pionjärer för verk av John Cage, Erik Satie och det ryska avantgardet, genom att framföra deras verk innan de blev allmänt kända. De har också uppmärksammat tonsättare med egna röster såsom Ivan Wyschnegradsky, J.M. Hauer och den säregne svenske kontrapunktisten Claude Loyola Allgén.
  Kristine Scholz är född i Wüstebrise, Schlesien. Studier i piano och kammarmusik i Hamburg (1964-68) och Köln (1969-72). Studier för Eckart Besch, Konrad Richter, Wilhelm Hecker och Aloys Kontarsky.
  Mats Persson är född i Sandviken. Pianostudier för Greta Erikson
  och samtida ensemblespel för Siegfried Naumann på KMH i Stockholm (1964-69). Mellan 1969-72 studerade han piano för Aloys Kontarsky på Musikhögskolan i Köln. Mats Persson är också verksam som tonsättare.
  Biljettpris 200:- (studerande 120:-) 

 • tor
  30
  Aug
  2018
  lör
  01
  Sep
  2018
  Torsdag kl. 19.00

  assange - Rasmus ren bild mellan storSpelas även den 1, 3, 5, 6, 8, 17, 21 september. Alla dagar kl 19.00

  Kommer ni ihåg Julian Assange? Ni vet han med det vita håret…? Han som blev anklagad för våldtäkt i Sverige och hamnade i husarrest på nån obskyr ambassad i utlandet?
  Var inte han nån slags hjälte innan han kom till Sverige?
  Wikileaks och allt det där Eller... Man glömmer så fort. Saker bara visslar förbi. Och hallå… ” ikileaks"… känns inte det väldigt 2008? Är det nån som ens bryr sig längre? Allt är ju ändå fejk news nu för tiden.
  Det var faktiskt mycket enklare på 1980-talet när det satt en tant med tjocka glasögon – Gunnel Arrbäck – på Statens Biografbyrå och rent fysiskt, med en stor fysisk jättesax, klippte bort allt sånt svenska folket inte mådde bra av att se.
  Åh, tänk om det kunde vara så nu!
  Minns ni förresten Cyndee Peters? Ja, ni som är under 50 gör nog inte det men hon är OCKSÅ med i den här pjäsen. Precis som alla de andra. Det låter omöjligt att få ihop men det får vi. Kan regeringen få ihop sin nya migrationspolitik så är allt möjligt.
  Manus: Jens Ganman
  I rollen som Julian Assange (med flera): Rasmus Dahlstedt
  Regi: Fredrik Hiller
  Biljettpris: 250:-

 • sön
  02
  Sep
  2018
  Söndag kl 20.30

  DSC_6002"Galician folk music from the realm of dreams."
  Musicians Pablo C. Ursusson (Galicia), Georg "Xurxo" Börner (Germany), Asia Kindred Moore (USA) and Erik Heimansberg (Germany) bring to us the magic of Sangre de Muerdago, a band that will make you visit unexpected places within yourself. Classical guitar, nyckelharpa, hurdy-gurdy, celtic harp, flutes, percussions and voices sung in Galician language, will dance together for a unique event on folk music.
  www.sangredemuerdago.com
  www.facebook.com/thecrowcallstheravenblack
  www.instagram.com/sangredemuerdago
  www.youtube.com/c/sangredemuerdago
  www.sangredemuerdago.bandcamp.com
  Biljettpris 180:-

 • tor
  20
  Sep
  2018
  Torsdag kl 19.30
  Affisch_Marilyn_höst18_affischSedan Marilyn Monroes död 1962 har otaliga biografier skrivits, filmer gjorts, föreställningar spelats och debatten kring hennes liv och död har ständigt pågått. Många har försökt att förklara vem hon verkligen var. Något svar på den frågan har vi inte. Vad vi dock vet är att Marilyn Monroe har blivit en symbol för sex och tragedi och en ikon för det moderna Amerika. Få ansikten är så porträtterade och exploaterade som hennes.
  Vad som dock sällan framhållits då Marilyn porträtterats är hennes betydande musikaliska gärning. Aurora Brännströms Happy Birthday Miss Monroe fokuserar därför på Marilyns musikaliska talang och enorma drivkraft som artist och egenföretagare. I föreställningen framförs 14 av de sånger som Marilyn spelade in, i personliga och avskalade tolkningar av den oförlikneliga jazzsångerskan och Monroe-kännaren Aurora Brännström och hennes två medmusiker. Föreställningen följer Marilyn Monroes liv genom musiken och sångerna hon sjöng under sitt liv och sin karriär. De musikaliska numren länkas samman genom de texter som Aurora Brännström själv har skrivit och genom de dikter vi fått äran att låna ur boken "Fragment - dikter, dagboksanteckningar, brev" (Buchtal, S. & Comment, B. red. 2010) i översättning av Marianne Öjerskog.
  Sedan premiären på Teaterstudio Lederman under våren 2016 har Happy Birthday Miss Monroe spelats för fulla salonger på scener i Stockholm, Västerås, Falun, Askersund och Fagersta.

  Föreställningen är i sin helhet ca 2 tim inklusive paus. Den framförs i två akter.

  Skribenten Erik Centerwall: "När Aurora sjunger är allt scener, förklädnad och nakenhet. I sin föreställning om Marilyn Monroe byter hon kläder, öppnar sig för Marilyns sorg och osäkerhet, men skapar åter och åter en förförelse genom de låtar som Marilyn Monroe sjungit och som Aurora gjort till sina. Med citaten ur Marilyn Monroes egna dagböcker och anteckningar pendlar uppmärksamheten mellan en stjärnas osäkerhet, makten att bli beundrad, längtan efter erkännande, och en djup förståelse för mäns behov av att vara dominerande men i själva verket hjälplösa."

  Biljettpris 230:- (pensionärer och barn under 18 samt för Ledermans vänner 180:-)

 • lör
  22
  Sep
  2018
  sön
  23
  Sep
  2018
  Lördag kl. 19.00 Söndag kl. 15.00

  foto”God kväll kära publik och välkomna till kvällens föreställning! Ni har kommit hit för att slås med häpnad av den osårbare mannens otroliga förmågor. Ni har kommit för att själva få sticka kniven i honom!”

  Osårbar är en nyskriven pjäs som baseras på den märkliga historien om den självutnämnde profeten Mirin Dajo, som levde i Nederländerna på 40-talet. Han var övertygad om att inget kunde skada honom. Sin osårbarhet använde han som medel för att sprida ett budskap om fred, men för att nå ut till allt fler tvingades han utmana alla gränser.
  Manus: Jenny Elfving. Regi: Jenny Elfving & Linn Sparrenborg. I rollerna: Jesper Eriksson & Alexis Verouhis.

  Spelas även 29 september 19:00 samt 30 september 15:00
  Biljetter: Normalpris 200:-, VIP-biljett 300:-, Studentpris 150:-

 • mån
  24
  Sep
  2018
  Måndag kl. 19.15

  aki HanHjärtligt välkomna till höstens första dubbelkonsert på Lupino Live, med två riktiga kanonbokningar. Vi är väldigt glada och stolta över att presentera det skivaktuella bandet Hello Louli och sedan en duo med två riktiga frijazzlegender Aki Taksae och Han Bennink.

  AKI TAKASE/HAN BENNINK (JP/NL). Aktiva snart ett halvt sekel och med en stor mängd skivor bakom sig, släppte duo 2013 den hyllade duoskivan 2 for 2. Aki Takase, pianist och kompositör, har spelat med musiker som Rudi Mahall, Alexander von Schlippenbach, Maria João, Silke Eberhard. Han Bennink, trummor, har spelat med Don cherry, Lee Konitz, Eric Dolphy och regelbundet samarbetar bland annat Misha Mengelberg och Peter Brötzmann.
  Aki Takase - piano
  Han Bennink - trummor

  HELLO LOULI är ett band bestående av Heloise Divilly (FR, Reunion islands) som komponerar musiken för Hello Louli och spelar trummor. Hon är aktiv på improscenen i Frankrike med grupper som Roundstone och Kaskavel mfl. och är med jämna mellanrum med i olika musikaliska sammanhang i Europa. Karoline Wallace (NO) är en de finaste nya sångerskorna i Skandinavien just nu, bosatt lite här och var, och har bla. banden Molecules och trion Lekerommet. Johan Graden (SE) spelar piano och har nyligen släppt det hyllade albumet "Olägenheter". Spelar ständigt med musiker som Per Texas Johansson, Torbjörn Zetterberg, Nils Berg mfl. Gitarristen Kasper Agnas (SE) vann förra året en av världens mest prestigefyllda tävlingar för improviserande musiker "Montreux Jazz Electric Guitar Competition" i Schweiz och hyllades av jurymedlemmen Wolfgang Muthspiel som en av de nästkommande gitarrstjärnorna."
  Heloise Divilly - trummor
  Karoline Wallace - röst
  Kasper Agnas - gitarr
  Johan Graden - piano

  Biljettpris: 100:- 50:- impramedlem/student/arbetslös

 • sön
  07
  Okt
  2018
  Söndag kl 15.00

  Camilla Ringquist /la Brodeuse 2010 fotograf Therése /Stockholm

  från Brel till Bellman
  CAMILLA RINGQUIST - sång
  Chanson på franska och svenska
  ELIAS RINGQUIST - piano
  Gäst:
  Vissångaren MARTIN TODE - som framför visor av Carl-Michael Bellman mfl
  CAMILLA RINGQUIST har de senaste åren gjort stor succé med sina föreställningar ”Mon Amour Bleu”- en hyllning till Edith Piaf, ”Historien om Camille Claudel”, ”Jane Avril och Oda Krohg - två liv”och ”Paris Midi, Paris Nuit”, som spelats på en rad scener. Hon har fått fantastiska lovord för sina tolkningar av Piaf, Brel, Barbara, Ferré, Bécaud och egna sånger på franska. Camilla har även framträtt flera gånger i Paris. Denna gång bjuder hon på chanson på franska och svenska i ett möte med vissångaren MARTIN TODE.
  Vid flygeln ELIAS RINGQUIST.
  MARTIN TODE är visförfattare och trubadur och har ägnat sig åt visan hela sitt liv. Vid sidan av sitt eget skrivande är han starkt engagerad i Cornelissällskapet, där han för en förnyelseprocess och verkar för visans bästa. På scenen tolkar Martin storheter som Bellman och Cornelis och många fler. Martins egna visor står stadigt i texterna med lekfullt språk, högt tempo, humor och allvar.
  Biljettpris 240:-
  Två akter om ca 40 min

 • fre
  12
  Okt
  2018
  sön
  21
  Okt
  2018

  Vi har en massa band och akter på gång. Både Svenska och utländska.
  Håll utkik på vår hemsida.

 • fre
  12
  Okt
  2018
  Fredag kl. 19.00

  Orion svart vit foto Brian Homer721E6058-0E67-4A94-9E4B-BF8D8B0A0322En afton med två konserter på en och samma kväll.
  Kettil Medelius Meltdown
  Med rötterna i 70-talets Funk och Jazzscen tar  Meltdown med dig på en svängig, medryckande resa. Med groovet som utgångspunkt spinner Meltdown en melodisk och färgstark väv med starka solister i spetsen. Kettil har skrivit materialet som bandet vrider och vänder på och smälter ner till en kokande kryddstark gryta.
  Kettil Medelius – Fender Rhodes, syntar och sång
  Petter Gunnarsson – bas, syntbas
  Ari Haraldsson – saxofoner och flöjt
  Micke Nilsson – trummor
  Thomas Opava – percussion
  Mikko Paavola – gitarr
  Örjan Hultén Orion
  Saxofonisten Örjan Hultén är tillbaka på Lederman med sin kvartett Orion. Bandet har just spelat in sin fjärde skiva som släpps senare i höst, men redan denna kväll kommer du få lyssna på ett helt set med nytt material från kommande skiva. Gruppen har ett livligt och komplext samspel som finns väl dokumenterat på tidigare skivor, ”Radio In My Head”, ”Mr Nobody” och den senaste skivan ”Fältrapport” från 2016. Orion har det senaste året turnerat både i Sverige och Storbritannien.
  ”This is powerful, positive, uplifting music of the highest order”- Chris Baber, Jazzviews UK
  Musiker
  Örjan Hultén – sopran och tenorsaxofon
  Torbjörn Gulz – piano
  Filip Augustson – bas
  Peter Danemo – trummor

  Biljettpris: 150:-  Ungdom under 18 år 100:-

 • lör
  13
  Okt
  2018
  Lördag kl. 19.30

  alla 5 till 13 oktEn minifestival inom ramen för Sthlm Jazz med det senaste på den svenska Jazz/Improv/Creative Music -scenen. Ljungkvist-Risberg/HONEYWOLF/Lisa Ullén solo/OTHER (Lina Nyberg-Lisa Ullén)

  A TRIBUTE TO CARLA BLEY - (Ljungkvist/Risberg) De svenska jazzlegendarerna saxofonisten Fredrik Ljungkvist och keyboardisten Mattias Risberg hyllar en av jazzfestivalens hedersgäster Carla Bley i sitt konsertset "And Now the Queen". Det var också namnet på deras CD som släpptes 2015 (Lilalo records) och som hyllades stort i pressen: "En medveten och sensitiv dialog mellan musiker och musiken som är ett av Bleys främsta signum och som på intet sätt går förlorad här.” Dagens Nyheter. – Bandet HONEYWOLF debuterar med albumet "Dreamer" (Lilalo Records) under hösten 2018. Här får vi höra musik av en ny generation svenska jazzmusiker och deras uppfriskande blandning av jazz, art pop och improv. De fantastiska kompositionerna av Lili Holényi och hennes klara och expressiva röst ger lyssnaren tillgång till nya oväntade ljudlandskap. Pianisten Milton Öhrström och basisten Mauritz Agnas adderar stabilitet och skönhet med stor musikalitet och hängivenhet. – Lisa Ullén - SOLO Våren 2018 släpptes hennes solotrippelalbum "Piano works" (Disorder) och Dagens Nyheter skrev: "Ullén har i många år varit en av landets ledande pianister i gränslandet mellan jazz, friare improvisation och konstmusik. På ”Piano works” löper allt det där – hennes inarbetade identitet såväl som de olika genrerna – liksom samman på nytt. Musiken är en kraftsamling och ett utbrott, som över en kanvas som först bara var vit." Här får vi en unik möjlighet att höra en av Sveriges mest spännande och gedigna improvisationsmusiker på scenen. – OTHER - (Lina Nyberg - Lisa Ullén) Dessa två giganter i svenska jazz- och improvisationskretsar möts nu, efter år av förberedelser är denna udda duo nu redo att spela för publiken. Musiken är improviserad i nuet men skapas efter poesi som valts sedan tidigare men som också är oförberedd. Resultatet blir korta romantiska och expressiva sånger i en "annan"/"other" genre. Vi får troligen höra texter av bland annat, Rumi, Virginia Woolf, Lavinia Greenlaw, Michael Ondatjee mfl.

  A TRIBUTE TO CARLA BLEY: Fredrik Ljungkvist - saxofon, Mattias Risberg - keyboards / HONEYWOLF: Lili Holényi sång, Milton Öhrström piano, Mauritz Agnas bas / LISA ULLÉN piano solo / OTHER: Lina Nyberg sång, Lisa Ullén piano

  Biljettpris 300:- ord. 150:- stud/pens.

   

 • sön
  14
  Okt
  2018
  mån
  15
  Okt
  2018
  Söndag & Måndag Kl. 18.30 respektive 20.30 (två konserter/kväll)

  Udine, 14/07/2013 - Artesuono - Jan Lundgren, piano - Mattias Svensson, bass - Zoltan Csörsz, percussion - Foto Luca d'Agostino/Phocus Agency © 2013Jan Lundgren, Mattias Svensson & Zoltán Csörsz
  Denna legendariska trio spelar fyra konserter på den fantastiska scenen TeaterStudio Lederman 14-15/10 2018. Melodisk europeisk jazz av främsta klass där kommunikationen och samspelet mellan trions medlemmar är grunden i musicerandet.
  Jans originalkompositioner blandas med hyllningar till BH o JJ,svensk folkmusik samt en och annan standard.
  Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus spelade har han spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker såsom Richard Galliano och Paolo Fresu. Under de senaste åren har Jan samarbetat med trombonisten Nils Landgren.
  En av de främsta föregångarna samt en av Jans stora idoler var Bengt Hallberg (1932-2013), från vilken Jan hämtat stor inspiration. Från tiden kring Bengt Hallbergs come back 2011 samarbetade Jan och Bengt i projektet Back 2 Back. En annan för Jan viktig inspirationskälla är Jan Johansson, vilket bl a resulterat i projektet ”Lycklig resa” tillsammans med stråkkvartett samt Mattias Svensson på kontrabas.
  Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.
  Jan Lundgren är idag en internationell exportvara som för honom över stora delar av världen. Inte minst hans dryga 50 skivinspelningar har gjort honom känd såväl i Sverige som utomlands.
  År 2007 blev Jan som förste nordiska jazzpianist utnämnd till Steinway & Sons exklusiva grupp "Steinway Artist". Han är sedan 2010 Artistic Director för Ystad Sweden Jazz Festival och sedan Januari 2017 även konstnärlig ledare för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn.
  Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande basisterna med ett unikt sound och efterfrågade i sin generation som också turnerat över hela världen. Han är en stark röst på sitt instrument och har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten samt bl a tillsammans Viktoria Tolstoy, Jojje Wadenius.
  Zoltán Csörsz  är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren,  spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många andra.

  Under 2018 har Jan Lundgren trio, förutom egna konserter, även samarbetat med orkestrarna GWO (Göteborg Wind Orchestra) samt Musica Vitae.

  Biljettpris: 220:-

 • ons
  17
  Okt
  2018
  Onsdag kl. 19.00

  LOF_photo_LKLisa Björänge Quintet Fotograf Miki AnagriusEn kväll med Lisa Björänge Quintet & Duon Lindha och Fabian Kallerdahl.
  Banden kommer att utforska röstens och musikens alla vinklar och vrår och tar publiken med sig på resan.
  Lisa Björänge Quintet:
  I september 2017 släppte Lisa Björänge Quintet sitt tredje album "Resting Spirit" på Hoob Records, den första med bara originallåtar.
  Lisa Björänge brukar beskrivas som en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som kommit fram på senare år. Nya skivan bjuder på egna kompositioner av Sveriges kanske just nu mest homogena jazzband, ett litet paket lekfull musik av bästa märke.
  "Björänge, pianisten Fabian Kallerdahl, saxofonisten Klas Toresson, trummisen Jon Fält och basisten Pär-Ola Landin spänner en hudlös båge mellan jazzens eleganta sentimentalitet och bluesens sammansatta blandning av sorg, acceptans och revanschlusta. För det finns också ett gryende hopp i flera låtar, som formligen far upp ur startblocken redan med första taktslaget

  ”Resting spirit” är höstens än så länge bästa exempel inom svensk jazz, på varför musik ofta tillskrivs en helande kraft."
  Johannes Cornell - Dagens Nyheter

  "Resting Spirit is an excellent group record, and memorable in its collaborative and emotional power."
  Troy Dostert - All About Jazz

  Lisa Björänge - sång
  Klas Toresson - tenorsax
  Fabian Kallerdahl - piano
  Pär-Ola Landin - kontrabas
  Jon Fält - trummor

  Lindha & Fabian Kallerdahl
  I våras släpptes ”The Thrill Is Gone”, en duoplatta med Lindha Kallerdahl, röst och Fabian Kallerdahl, piano. Musiken är fria tolkningar av några klassiker ur den amerikanska populärmusikrepertoaren. T.ex Ellington och Sondheim. Dessa vävs samman av fria improvisationer. Lindha och Fabian har spelat tillsammans i 17 år och känner varandra utan och innan. De tar sig an musiken helt utan förutbestämda idéer.
  Lindha Kallerdahl har sedan tidigt 2000-tal varit en stark och säregen röst på den internationella improvisationsscenen. Hyllad för sina egna album och projekt samt sina samarbeten med bland andra Ikue Mori, Sonic Youth, Marina Abramovic och William Parker är hon en förebild för andra sångimprovisatörer och har vid sidan av konserter även jobbat vid landets musikhögskolor och som gästlärare och föreläsare i olika sammanhang. Lindha har belönats med bland annat ”Jazz i Sverige-priset”, varit hedersgäst vid Umeå Jazzfestival samt mottagit ”Jazz-kannan”.
  Fabian Kallerdahl är kanske mest känd för sitt arbete med gruppen MUSICMUSICMUSIC som tagit honom runt jorden via 8 fullängdsalbum och otaliga konserter. Han är flitigt anlitad och hyllad för sitt energirika och finurliga pianospel i mängder av sammanhang. T.ex med The Splendor, Lisa Björänge Quintet, Anna Lundqvist Quintet,
  Le Système, Enok, Hanna Elmqvist och Andreas Gidlund för att nämna några.
  Lindha Kallerdahl - röst
  Fabian Kallerdahl - piano
  "Lindha Kallerdahl tolkar med rösten och Fabian Kallerdahl via pianot, fritt och mycket personligt, några klassiker ur den amerikanska populärmusikrepertoaren, Dream away, Send in the clowns och några till. I ett par stycken får de stöd av Josef Kallerdahl på basfiol och Emil Strandberg på trumpet.
  Paret skalar av alla föreställningar som omger sångerna, liksom all glamour, och letar efter en kärna. De mellanliggande improvisationerna synar musiken ytterligare, tänjer och vrider och kommenterar. Rösten spänner från längtan, förundrad nyfikenhet och frankt konstaterande till skärande skri. Mestadels eftertänksam, aldrig förförande. Noggrant väger Lindha Kallerdahl orden, och då och då klättrar rösten snabbt omkring i registren.
  Pianot följer tveklöst med i både snabba berg-och-dalbanor och långsamma tunnlar. Tonerna är välvalda, omväxlande och klingar hela tiden i symbios med sången. Pianot blir, med fingrarna på tangenterna, det trygga stödet till röstens oförutsägbara vägval. Bra med något eller någon att hålla i."
  Leif Carlsson - LIRA

  Biljettpris: Ordinarie: 200:- studerande och pensionär: 100:-

 • fre
  19
  Okt
  2018
  Fredag kl. 19.30

  image001 image002

  Mikael Godée & MalvaKvartetten (Sverige)
  Cezariusz Gadzina & Atom String Quartet (Polen)
  Atom String Quartet har medverkat på de allra största och viktigaste festivalerna i Europa och samarbetat med musiker som: Bobby McFerrin, Branford Marsalis, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Lars Danielsson, m.fl.  www.atomstringquartet.com
  Cezariusz Gadzina är bosatt i Bryssel med hela världen som arbetsplats. Prisbelönad för sina konstnärliga insatser. www.gadzina.com
  http://www.mukosweden.com/artists/malvakvartetten-mikael-godée-30800349

  Mikael Godée & MalvaKvartetten
  Mikael Godée  -  sopransaxofon
  Linnea Hällqvist – violin
  Knapp Brita Pettersson – violin
  Maria Jonsson – viola
  Maja Molander – cello

  Cezariusz Gadzina & Atom String Quartet
  Cezariusz Gadzina – saxofoner
  Dawid Lubowicz  – violin
  Mateusz Smoczynski – violin
  Michal Zaborski – viola
  Krzysztof Lenczowski – cello

  Biljettpris 300:- (250:- stud och pens)

 • sön
  21
  Okt
  2018
  Lördag kl. 19.00

  Bandbild#2"Inte alla män" har försonats med insikterna kring vilka vi var ämnade att bli. Från denna punkt är genuin utveckling en möjlighet, och vi har under några år, drivna av lust och alltmer välkalibrerade instinkter, i smyg idkat samspel.
  Nu är det hög tid för oss att möta den hårda verkligheten, dvs dig och dina medlyssnare.
  Vi har kvällen till ära bjudit in några verkligt förnämliga gäster som kommer att syresätta våra utmanande förlopp.
  Välkomna!
  "Inte alla män" består av:
  Peter Danemo - Trummor
  Christian Spering - Bas
  Joakim Milder – Saxofoner
  Vi kan höras på:
  Soundcloud: https://soundcloud.com/danemore/sets/msd/s-3nwGL
  Man kan besöka och rent av gilla vår sida:
  https://www.facebook.com/pg/inteallaman/posts/
  Biljettpris: 150:- (100:- för studerande och pensionärer)

   

 • lör
  27
  Okt
  2018
  Lördag kl. 19.30

  mxmrgwoe99fyabajnu2shayatiDen gudomliga jazzsångerskan Viktoria Tolstoy möter legendariske ”croonern” Hayati Kafe. De har sällskap av Claes Crona på piano, Hans Andersson på bas och Johan Löfkranz på trummor.
  Biljettpris 350:-