Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol, klaustrofobi mm.

Maila oss: teater.lederman@tele2.se
Ring oss: 08-303094

 • sön
  26
  Mar
  2017
  Söndag kl. 19.30
  img_0415
  Solo och akustiskt
  Efter mer än 20 år i branschen begår Ola Karlsson hemmadebut som soloartist. Hans musik har spelats  och sjungits i band i både Sverige och Australien - the Gin Club, Oband, El Madrigal, the Shakedowns, the Hi De Hos, Fourplay m.fl. - men aldrig i det här formatet. Två set av Olas gitarr, piano, sång och låtar - kryddat med coverfavoriter och gästartister.
  Smakprov på Spotify: "You make it hard", "Company kept", "Abigail" - the Gin Club
  "Tell me how to make a good thing last", "Come a little closer", "Big River Man" - El Madrigal
  Biljettpris: 100:- (barn under 18 år gratis)

 • tis
  28
  Mar
  2017
  ons
  29
  Mar
  2017
  Tisdag kl. 19.00 Onsdag kl. 19.00

  semmy3.3x6Large

  Semmy Stahlhammer spelar Sonater och Partitor för Solo Violin av J. S. Bach.
  28 mars kl 19, Sonat G moll & Partita H moll
  29 mars kl 19, Sonat A moll & Partita D moll
  Datum för Sonat, C dur & Partita E dur annonseras senare.
  Semmy Stahlhammer är förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och grundare av Stahlhammer Klezmer Classic Trio, en ensemble grundad ca 1910, i Polen, av Semmys farfar Zisel.
  Han är pristagare i "The International J.S. Bach Competition" i Washington DC, USA, och är författare till boken KODNAMN FRISÖR (Albert Bonniers förlag).
  Biljettpris 200 :- (pensionärer & studenter 150 :-)

 • tor
  30
  Mar
  2017
  Torsdag kl. 19.00

  USB-promo_pic

  The Great American Songbook revisited
  This is an evening presenting an unexpected meeting between two major performers of the repertoire within The Great American Songbook as remembered and interpreted by Rolf Eidem and the USB - Uppsala Swing Band.
  On stage Arne Andersson: trumpet, flugelhorn Lars Edler: drums  Rolf Eidem:  vocals  Stig Gröning: tenor/baritone saxophones  Göran Larsén alto/tenor saxophones  Johan Tengholm: bass  Ulf Österling: piano, bandleader and arranger.

  Biljettpris: 200: - 

 • fre
  31
  Mar
  2017
  lör
  01
  Apr
  2017
  Fredag 19.30 Lördag 14.30

  cissi-lina-fredrik-foto-miki-anagrius

  Bohuslän Big Band möter Lina Nyberg, Fredrik Ljungkvist och Cecilia Persson
  I vår ger sig Bohuslän Big Band ut på turné med med tre av landets främsta kompositörer och arrangörer inom nutida jazzmusik i det lyxiga projektet "Strike up the band!”.
  Här finns inspiration från den svenska jazzens stora som Jan Johansson, Georg Riedel, Radiojazzgruppen och Lars Gullin men även musik som minner om Carla Bley och George Russell.
  Konserterna kommer att framföras mer som en föreställning än en vanlig konsert. Regissören Minna Krook har engagerats för att gå in i den sceniska presentationen, i ljus och i miljö.
  Förvänta dig alltså en helhetsupplevelse tillsammans med framstående kompositörer, musiker och Europas vassaste storband!
  Lina Nyberg är en av Sveriges mest välrenommerade sångerskor. Hon är utbildad kompositör vid Kungliga Musikhögskolan och har skapat en rad hyllade arrangemang bland annat för radiojazzgruppen Noveau 1995, Brasil Big Bom 2007, samt Norrbotten Big Band 2013. Hon har vunnit en rad utmärkelser som en Grammis och P2s Jazzkatten, samt nu senast Kungliga Akademins Jazzpris 2016.
  Pianisten Cecilia Persson är utan tvekan en av Sveriges främsta kompositörer, då hon både 2011 och 2014 tilldelades priset Jazzkatten i kategorin Årets kompositör av Sveriges Radio P2. Under 2014 var hon även Composer in Residence hos Norrbotten Big Band. Hon slog igenom med gruppen Paavo i början av 2000-talet, som med sin banbrytande musik visade vägen för en helt ny generation av kompositörer.
  Saxofonisten Fredrik Ljungkvist har sedan många år arbetat på den internationella scenen med det norska-svenska succébandet Atomic. Parallellt med detta har han drivit den egna tentetten YUN KAN 10. 2004 fick han pris för Årets jazz i Sverige som följdes upp av inte mindre än tre Jazzkatten. 2011 fick han Kungliga Akademiens Jazzpris.

  Genomförs med stöd av Musikverket.

  Biljettpris:
  Fredag 31 mars 19.30-21.30 (två set) 200:- pens./stud. 100:-
  Lördag 1 april 14.30-16.00 (obs! endast ett set) Matinékonsert 150:- pens/stud 100:- specialpris för barn/ungdom under 18 år 50:-

 • ons
  05
  Apr
  2017
  tor
  06
  Apr
  2017
  Onsdag och torsdag kl. 19.00

  Dennis bild

  På scen: Maria Ljungström, Linda Thisell & Eva Vreede.
  Efter den tidigare succén på restaurang Vurma Birger Jarlsgatan är det nu dax för gruppen "2bugg & 1årgångsvin"  att ta sig an en större scen, nu med en  egen nyskriven föreställning .
  Ni  som publik kommer  få godbitar ur vårt mänskliga beteende, högt som lågt. Vi vill överraska med vårt mod, vår energi och samtidigt få publiken delaktig. Med smak av sång, dans och humor tar vi er på en resa med tvära kast....så håll i er!  Vi är laddade, det ska bli så kul och spännande! Varmt välkomna!
  För mer info gå gärna in på vår hemsida: www.2bugg1argangsvin.com.

  Biljettpris: 250:- (200:- för pensionärer & studerande)

 • fre
  07
  Apr
  2017
  lör
  08
  Apr
  2017
  Fredag och lördag kl. 19.00

  Dennis bild

  På scen: Maria Ljungström, Linda Thisell & Eva Vreede.
  Efter den tidigare succén på restaurang Vurma Birger Jarlsgatan är det nu dax för gruppen "2bugg & 1årgångsvin"  att ta sig an en större scen, nu med en  egen nyskriven föreställning .
  Ni  som publik kommer  få godbitar ur vårt mänskliga beteende, högt som lågt. Vi vill överraska med vårt mod, vår energi och samtidigt få publiken delaktig. Med smak av sång, dans och humor tar vi er på en resa med tvära kast....så håll i er!  Vi är laddade, det ska bli så kul och spännande! Varmt välkomna!
  För mer info gå gärna in på vår hemsida: www.2bugg1argangsvin.com.

  Biljettpris: 250:- (200:- för pensionärer & studerande)

 • ons
  26
  Apr
  2017
  Onsdag kl. 19.00

  image001

  Möt konsertpianisten och komikern Magnus Mårtensson i en föreställning som gjort succé i USA. Han har bl.a. uppträtt inför FN och senast på välkända komediklubben Carolines on Broadway, samt amerikansk TV.
  Framträdandena i Sverige är sällsynta, senast var på Lund Comedy Festival, men nu kommer Magnus Mårtensson alltså äntligen till huvudstaden. Förutom en imponerande simultanförmåga, blandar Magnus Mårtensson humor och musikalisk fingerfärdighet under sin konsert. Ta chansen att se honom live.
  www.MaestroMartensson.com
  Magnus Mårtensson fick en vacker sak skriven i New York förra året:
  http://cabaretscenes.org/2015/09/13/magnus-martensson/
  Biljettpris 220:- Stödmedlem 100:- Studerande 75:-

 • tor
  27
  Apr
  2017
  Torsdag kl. 19.30

  IMG_3626

  Mikael Ramel med rötter i -70 - talets musikrörelse och med den beryktade första LP:n ”Till Dej” (1972) kommer nu på en reunion-turné med en makalös band-sammansättning:
  Kenny Håkansson - gitarr och still going strong med bland annat bandet ”Kebnekajse”. Har spelat på Mikaels första plattor.
  Göran Lagerberg - bas. Spelat med Tages (-60-tal), med bl a Mikael Ramel (-70-tal) och med Egba mm (-80-tal).
  Mats Öberg - klaviaturer och sång. Denne supermusikant som spelat med bl a Frank Zappa, Ale Möller band träffade Mikael 2003. Sedan dess har de funnit och vunnit publikgunst utifrån olika konstellationer. Och senast producerat den gemensamma CD:n ”Vilken Skillnad” tillsammans (2005).
  Benna Sörman - supertrummis som nu spelar för första gången i just denna konstellation. Spännande!! Benna har ett förflutet som trummis bakom bland andra Magnus Uggla. Benna var även trummis på Mikael Ramels platta ”En för alla” (1986).
  Mikael Ramel - gitarr och sång med ett tiotal produktioner bakom sig. Har rykte om sig att alltid skapa fantastiska band med de bästa musikerna. Så även nu - kanske det bästa bandet ever?
  Idéen handlar om att konsertera - återge de tidigaste låtarna från -70-talet i uppdaterade versioner.
  ”Vi rider vidare på den lyckade reunion vi hade förra året. Det blev ju dunder succé på de festivaler vi medverkade i då” säger Mikael.
  Välkomna!!!

  Biljettpris 230:-

 • lör
  29
  Apr
  2017
  Lördag kl. 19.00

  Hur hittar vi vägen? Hur bygger vi världen? En afton i ett upplyst rum.
  Fullt av vetenskap och musik mm. I sällskap med...
  Gunnar Olsson prof em kulturgeografi. En av Sveriges internationellt sett mest namnkunniga tänkare. Carl-Axel Dominique, i sig en institution i klassisk och gränsöverskridande musik.
  Jan Bergner, basist, som spelat med alla de stora svenska.
  Halvard Jenssen, organisationskonsult, norrman, mm.
  Biljettpris 200:-

 • fre
  12
  Maj
  2017
  lör
  13
  Maj
  2017
  Fredag 19.00 & Lördag 19.00

  Affischbild_Marilyn

  Marilyn Monroe föddes den 1 juni 1926. Den 1 juni 2016 skulle hon ha fyllt 90 år. Sedan hennes död den 5 augusti 1962 har otaliga biografier skrivits, filmer gjorts, föreställningar spelats och debatten kring hennes liv och död har ständigt pågått. Marilyn Monroe har blivit en symbol för sex och tragedi och en ikon för det moderna Amerika.
  Vad som dock sällan framhållits då Marilyn så ofta och på olika sätt har porträtterats är hennes sensuella sångröst, hennes musikaliska tajming och företagsamhet i filmbranschen. Faktum är att hon var en fantastiskt duktig jazzsångerska och tillika kreativ egenföretagare. Under sitt liv sjöng Marilyn ofta och hon lämnade vid sin död 32 studioinspelade sånger efter sig från filmer och framträdanden som hon gjort. Det är en gedigen musikskatt för en jazzsångerska att förvalta! Därför:
  Fredag den 12 maj och  lördag den 13 maj 2017 spelas ”Happy Birthday Miss Monroe” på Teaterstudio Lederman i Stockholm! En musikalisk föreställning med fokus på Marilyn Monroe som artist och egenföretagare. På scen: Aurora Brännström Trio, Aurora Brännström i rollen som Marilyn samt hennes medmusikanter Ludvig Lundgren på piano och Mårten Korkman på bas. Berättare är Carola Alfredsson Hedberg.
  Föreställningen består av två akter som tar publiken genom Marilyns liv med filmmusiken i fokus. Ett avskalat, vackert och annorlunda porträtt av en av Hollywoods största kvinnliga filmstjärnor. Det är en föreställning med feministisk grund, en hyllning till Marilyn Monroe! Föreställningen hade premiär våren 2016 under succéartade former och spelades på nytt för fullsatta salonger hösten 2016. Nu ges två nya tillfällen att se denna bejublade föreställning!

  Biljettpris 200:- (studerande/pensionär 150:-)