Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: teater.lederman@tele2.se
Ring oss: 08-303094

 • ons
  29
  jan
  2020
  Onsdag kl. 18-21

  Islamismen_i_Sverige_Fram-litenBoken “Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet”  av Johan Westerholm är nu äntligen klar.
  Boken presenteras av Johan Westerholm i samtal med Aron Flam, författare av ”Det här är en svensk tiger”
  Presentationen pågår i en dryg timme, före och efter kan publiken mingla i caféet.
  Boken Islamismen i Sverige Muslimska Brödraskapet” är inte en bok om islam utan en bok om den politiska uttolkningen av islam, islamism. Islam och islamism är inte samma sak. Alla muslimer är inte islamister och alla islamister är inte jihadister. Men alla jihadister är islamister i någon utsträckning och alla islamister är muslimer.
  Islamismen är en religiös form av fascism med kopplingar och personunioner med dels nazismen men även kommunismen under sin utveckling. Den största islamistiska rörelsen är den globala nätverksorganisationen Muslimska brödraskapet.
  Trots att den bara stöds av en liten minoritet av världens muslimer har Muslimska brödraskapet genom sin goda organisationsförmåga lyckats måla upp en bild av att man företräder alla muslimer. Men sanningen är en annan, Muslimska brödraskapet stöds endast av cirka sju procent av svenska muslimer.
  I denna bok, som ytterst baseras på Muslimska Brödraskapets egen dokumentation samt egna uttalanden och ageranden ges en god bild av hur nätverksorganisationen Brödraskapet arbetar i Sverige. Inte bara hur, utan även hur Brödraskapet har positionerat sig i allt från regeringskansliet och statliga myndigheter samt lärosäten ner till hur de våldsbejakande miljöerna flyter ihop med Brödraskapet i det svenska föreningslivet.
  Boken innehåller även tidigare icke publicerat, helt avgörande, material från Brödraskapets själva. Både från internationella arkiv men även från Sverige. Med ny kunskap blir det tydligt hur nära Brödraskapet står våldsbejakande salafister som de imamer som nu regeringen beslutat att utvisa eftersom de är ett hot mot rikets säkerhet.
  Entré och bok: 220 kronor
  Önskas fler exemplar finns det att köpa av författaren direkt på plats.

 • lör
  22
  feb
  2020
  Lördag kl.19:00

  Xin5Harry Martinsons mest kända rymdepos berättas på ett något annorlunda sätt av Xinombra. En musikföreställning med inslag av performance, bildprojektioner och monologer.
  Den experimentella musiken och texternas undergångstema kompletterar varandra på ett spännande sätt. Xinombra tar ut svängarna med den klassiska texten och skapar en tryckvåg av poesi och musik.
  Musiken och scenuttrycket strävar åt mörkt, suggestivt och industriellt med influenser från postpunk, industrirock och dark ambient. Xinombra lyfter medvetet fram svärtan i sina tolkningar.
  Text: Harry Martinson
  Musik: Ronny Rasmusson / Peter Endahl / Erik Olsson
  På scenen: Björn Nyberg, Johan Nordström, Ronny Rasmusson, Erik Olsson, Peter Endahl.
  Bildprojektioner: Ronny Rasmusson
  Published by COMEDIA Music Publishing / Misty Music
  En existentiell hemlöshet, vilse, var är vi säg? Varifrån kommer vi? Vet någon? Ingen.”
  Harry Martinson
  Biljettpris: 150kr. (Pensionär/student 120kr.)
  Ungdom under 18 år 100kr.

 • lör
  14
  mar
  2020
  Lördag kl. 13.00

  _MG_8349”Ahh Surprise!” öppnar en värld där trolleri och clowning blandas till en magisk historia.
  Leif Olberius och Gay Lundin är två mångsidiga artister med en bakgrund inom teater, varieté och cirkus. Med hjälp av skådespeleri, clowning och trolleri skapar de magiska föreställningar där allting hänger ihop.
  En liten kanin försvinner just som föreställningen börjar. I jakten på den lilla kaninen råkar de
  ut för ormar som försvinner och dyker upp, trollstavar som gör allt utom det de ska, bord, stolar och ketchupflaskor som börjar leva sitt eget liv.
  Målgrupp: barn och familjeföreställning
  Längd: 45 minuter
  Medverkande: Leif Olberius och Gay Lundin
  Biljettpris: Vuxna 150:- Barn 100:-

 • lör
  14
  mar
  2020
  Lördag kl. 19.00

  Aloft Quartet Teaterstudio Lederman 2Hjärtligt välkomna till releasekonsert med den skandinaviska jazzkvartetten Aloft Quartet. Gruppen formades 2016 och består av unga musiker från Danmark, Sverige och Norge. I Januari 2018 utgav de sitt debutalbum «First Year» på AMP Music & Records. Albumet fick fina recensioner och i Oktober samma år utsågs Aloft Quartet till ”Årets nya jazznamn” av Danish Music Awards Jazz.
  De har de senaste åren varit på flertalet turnéer runtom i Skandinavien och Europa och har fått stark respons och renommé för deras dynamiskt livliga och emotionellt gripande musik.
  Den 14:e Mars intar Aloft Quartet Teaterstudio Lederman som en del av deras releaseturné där det kommer bjudas på musik från den nya skivan samt rykande färskt material som ännu inte sett dagens ljus.
  Bandmedlemmar:
  Simon Balvig (DK) - saxofon
  Rasmus Sørensen (DK) - piano
  Jon Henriksson (SE) - kontrabas
  Amund Kleppan (NO) - trummor
  Biljettpris: 150:- (studerande/pensionär 100:-)
  Skivor kommer att säljas till exklusiva priser under kvällen.