Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • tis
  21
  mar
  2017

  Religionsfrihet och frihet från religion

  Tisdag kl. 18.00

  Stora scenen mindre Bilder 2004 017

  Det finns religiösa, och det finns religiösa som vill att deras lagar ska gälla i hela samhället, och som aktivt kämpar för det.
  I Sverige har vi under senare år konfronterats med politisk islam eller islamism, och många muslimska ledare och sammanslutningar här har tydliga kopplingar till det internationella Muslimska Brödraskapet - och verkar alltså för sharia-lagar och mot demokrati.
  De har bl a fått igenom att män och kvinnor skiljs åt i några kommunala badhus och under gymnastiken i några kommunala skolor.
  Många religiösa kräver särbehandling, och får ofta det, eftersom myndigheterna backar av rädsla för att bli beskyllda för att vara invandrarfientliga eller islamofobiska.
  DO har i flera fall har dömt till förmån för religiös särbehandling även när domen har gått emot gällande lag.
  Tar vi för stor hänsyn? Håller gränserna på att förflyttas? Är det demokratiska, sekulära samhället hotat?
  Om detta och annat besläktat vill vi tala om - och diskutera - den 21 mars kl 18 på TeaterStudio Lederman, som tidigare, och denna gång med Willy Silberstein, Magnus Norell, Kashif Mahmood Virk m.fl

  Biljettpris: 100:-