Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • lör
  15
  okt
  2016

  Hurrakel samt Fredrik Ljungkvist och Mattias Risberg - Release av CDn ”And Now the Queen”

  Lördag kl. 19.00

  hurrakel-lederman-pdf

  "Det hela började som ett glädjeutrop som ljöd ur trummisen Anna Lunds strupe, HURRAKEL! Det ekade ut i rymden, hälsade på alla stjärnor och planeter och studsade slutligen tillbaka till jorden i from av ett band. Bandet spelar låtar till rymden, till Göteborg, till världens ände, till känslan och kallar magkänsla och till freden.
  De fyra bandmedlemmarna spelar i en mängd olika band (Anna Högberg Attack!, Nils Berg Cinemascope, Music Is the Weapon, Dark Horse m fl) och nu har de gått samman och bildat detta superband!
  Hurra, mirakel och spektakel = Hurrakel!
  Nils Berg - saxofon & basklarinett
  Anna Lund - trummor
  Josef Kallerdahl - kontrabas
  John Holmström - piano

  Samt

  Release av CDn ”And Now the Queen” en hyllning till Carla Bley
  Fredrik Ljungkvist saxofoner och klarinett och Mattias Risberg piano, mellotron, arp pro soloist och moog taurus
  Carla Bley är en av jazzens giganter, i maj 2016 fyllde hon 80 år och på detta album hyllar två av Sveriges mest namnkunniga musiker inom jazz och improvisationsfältet denna banbrytande kompositör.
  Med musikantiskt driv och halsbrytande instrumentering i det lilla duoformatet skapar musikerna nya dimensioner för Carla Bleys kompositioner. Såväl hennes lyriska ådra som den mer fritonala och polyrytmiska får blomma ut i deras intima versioner.
  Detta är den första utgivningen på kompositören och sångerskan Lina Nybergs eget bolag Lilalo records. Lina har tidigare producerat 17 CDs i eget namn och debuterar här som skivproducent. Hon medverkar också som gästsolist på ett av spåren på skivan som hon satt svensk text på.
  Fredrik Ljungkvist har medverkat på nästan 100 jazzskivor och är en av Sveriges mest etablerade jazzmusiker internationellt. Han har tilldelats ett flertal priser och stipendier, och var nominerad till DN Kulturpris 2010. År 2004 fick han Sveriges radios pris Jazzkatten som årets jazzmusiker. År 2011 tilldelades han Kungliga Akademiens stora Jazzpris. Han mottog priset med följande motivation: ”Saxofonisten, bandledaren och kompositören Fredrik Ljungkvist är en intensivt lysande centralgestalt inom den svenska improvisationsmusiken och han tilldelas Kungl. Musikaliska akademien jazzpris 2011 för ett djupt fängslande musikerskap präglat av stor värme och medryckande vitalitet”
  Mattias Risberg är väl etablerad som jazz/improvisationspianist bland annat med det egna bandet Ritualia och har de senaste åren i sitt samarbete med den klarinettvirtuosen Francois Houlé också gjort sej ett namn i Kanada. Mattias arbetar också som kompositör, här några stycken i urval: Vinden som samtal 2015 Svit för kör och jazzkvintett, Bells & Pipes 2014 Svit för piano, kyrkorgel och liveelektronik, Skuggor av glas 1996 för Sthlms blåsarsymfoniker, m.m.
  Mattias och Fredrik träffades och spelade ihop första gången för 25 år sedan, när de båda gick på musikhögskolan i Stockholm. Sedan dess har de bägge hunnit spela ihop i flera olika sammanhang, främst i varandras band ”Ritualia” och ”Yun Kan 10”.

  Biljettpris 150:- (studerande 80:-)