Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • ons
  29
  jan
  2020

  BOKSLÄPP - “Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet” 

  Onsdag kl. 18-21

  Islamismen_i_Sverige_Fram-litenBoken “Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet”  av Johan Westerholm är nu äntligen klar.
  Boken presenteras av Johan Westerholm i samtal med Aron Flam, författare av ”Det här är en svensk tiger”
  Presentationen pågår i en dryg timme, före och efter kan publiken mingla i caféet.
  Boken Islamismen i Sverige Muslimska Brödraskapet” är inte en bok om islam utan en bok om den politiska uttolkningen av islam, islamism. Islam och islamism är inte samma sak. Alla muslimer är inte islamister och alla islamister är inte jihadister. Men alla jihadister är islamister i någon utsträckning och alla islamister är muslimer.
  Islamismen är en religiös form av fascism med kopplingar och personunioner med dels nazismen men även kommunismen under sin utveckling. Den största islamistiska rörelsen är den globala nätverksorganisationen Muslimska brödraskapet.
  Trots att den bara stöds av en liten minoritet av världens muslimer har Muslimska brödraskapet genom sin goda organisationsförmåga lyckats måla upp en bild av att man företräder alla muslimer. Men sanningen är en annan, Muslimska brödraskapet stöds endast av cirka sju procent av svenska muslimer.
  I denna bok, som ytterst baseras på Muslimska Brödraskapets egen dokumentation samt egna uttalanden och ageranden ges en god bild av hur nätverksorganisationen Brödraskapet arbetar i Sverige. Inte bara hur, utan även hur Brödraskapet har positionerat sig i allt från regeringskansliet och statliga myndigheter samt lärosäten ner till hur de våldsbejakande miljöerna flyter ihop med Brödraskapet i det svenska föreningslivet.
  Boken innehåller även tidigare icke publicerat, helt avgörande, material från Brödraskapets själva. Både från internationella arkiv men även från Sverige. Med ny kunskap blir det tydligt hur nära Brödraskapet står våldsbejakande salafister som de imamer som nu regeringen beslutat att utvisa eftersom de är ett hot mot rikets säkerhet.
  Entré och bok: 220 kronor
  Önskas fler exemplar finns det att köpa av författaren direkt på plats.