Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • tis
  08
  okt
  2019

  BOHUSLÄN BIG BAND, MAGNUS LINDGREN & MIRIAM AÏDA

  Tisdag kl. 19.30 i storbandsserien Stockholm Big Band Community

  Miriam Aida 680-grund foto David Pahmp (2)Vara konserthus
  Kind of Brazil
  Tillsammans med Miriam Aïda, en av Sveriges största vokalister inom jazz och brasiliansk musik, och träblåsaren tillika arrangören Magnus Lindgren, bjuder Bohuslän Big Band in till en storslagen afton i brasiliansk anda. Det blir en kväll fylld till bredden med sånger ur den brasilianska låtskatten, som i nyskrivna arrangemang kommer få en ny, modern och spännande touch.
  Miriam Aïda är en av Sveriges populäraste vokalister inom latin och jazz. Genom åren har hon framträtt såväl i Europa, Asien, Skandinavien som runt om hela Sverige. Hon har delat scen med flera stora brasilianska stjärnor som Hermeto Pascoal, Badi Assad och gitarristen Marco Pereira. Efter att ha utforskat den brasilianska traditionen släppte hon succéalbumen Quatro Janelas, Letras ao Brasil och É de Lei. Efter hennes debutalbum 2002 har hon släppt nio ytterligare album som bandledare. Miriam Aïda har vunnit en rad priser och utmärkelser, bland annat Årets Artist på Folk och Världsmusikgalan 2012, Årets Rytm på Manifestgalan 2015 för É de Lei! och hennes senaste album (2018) Loving the Alien blev manifestprisnominerad i kategorin årets rytm.
  Magnus Lindgren är en svensk multi-instrumentalist i särklass och en unik musikskapare. Hans förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett och flöjt har gjort honom till ett välkänt namn på den svenska jazzscenen. 2009 fick han sitt internationella genombrott med den brasilien-inspirerade skivan Batucada Jazz som också blev grammisnominerad samma år. 2013 blev Magnus Lindgren utnämnd till Artist in Residence på Vara Konserthus och spelade tillsammans med Bohuslän Big Band under sin tid som residensartist. Nu fortsätter han sitt utforskande av brasilianska rytmer och melodier tillsammans med Miriam Aïda och Bohuslän Big Band.
  Biljetter 280 kr