Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: teater.lederman@tele2.se
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • lör
  31
  aug
  2019

  Efterlängtad CD med Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic

  Lördag kl. 19.00

  Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic - Folderomslag Gruppbild med himmel, text och namn Foto Karl GaborSuggestivt, vackert, vemodigt och gripande med musiker i världsklass.
  Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic har roat och berört publik både i Sverige och internationellt med föreställningen Vayter. Nu släpper de albumet med samma namn där de för vidare judiska folksånger och musik i ahkenazisk och sefardisk tradition.
  Anne Kalmerings röst liknar ingen annan. Hennes varma, humoristiska och själfulla tolkningar av sånger på jiddisch och ladino är en del av det unika judisk-svenska kulturarvet.
  Anne är en centralgestalt inom den judiska sången i Sverige med sånger som hon sjungit och hört sedan barndomen.
  Tillsammans med den kritikerrosade trion Stahlhammer Klezmer Classic släpper hon nu en efterlängtad cd som både förnyar klezmermusiken och visar dess enorma bredd.
  Skivan heter Vayter – ”vidare, framåt” på jiddisch och är en hyllning till alla de som vandrat före med sina sånger och sin musik.
  En doft av folk musik, kammarmusik, världsmusik och teater och cabaret sveper förbi och ger oss upplevelsen av en kultur som närapå förintades.
  Stahlhammer Klezmer Classic, är sprungen ur Stahlhammer Orchestra som verkade i Polen 1920 -1939 med violinisten Semmy Stahlhammers farfar och farbröder. Under andra världskriget sändes musikerna till ghetton och till utrotningsläger tillsammans med de andra judarna i staden. Nu för Semmy familjetraditionen vidare med nya gruppmedlemmar.
  2018 släppte Stahlhammer Klezmer Classic albumet In Memory som fått lysande recensioner och nu kommer alltså albumet Vayter, med sångerskan och skådespelerskan Anne Kalmering. Detta är kvartettens skivdebut trots att de spelat ihop sedan 2009 med framträdanden i riksdagen, radio och TV, på festivaler, kammarmusiksalonger, kyrkor, museer, i skolor m.m.
  Instrumenteringen på Vayter är klassisk – sång, fiol, dragspel och cello – och arrangemangen är både suggestiva, vackra och lekfullt svängiga.

  ”Klezmer musik med själ och känsla /.../ en konstmusikalisk touch med musiker på högsta nivå. Men denna är parad med en själfullhet och känsla för ursprunget som gör att begreppet klezmer här får en djupare och nästan andlig dimension.”
  Östgötakuriren 2009
  ”… judiska folksånger i sefardisk och ahkenazisk tradition, färgstarkt och personligt tolkade av Anne Kalmering & Stahlhammer”
  SvD 2014
  ”Kalmering präglar sångerna med sin varma, rökiga röst. Sorgset, lekfullt, starkt.”
  Magnus Säll D.N. 2019

  Anne Kalmering – sång
  Semmy Stahlhammer – fiol
  Miriam Oldenburg – dragspel
  Isabel Blommé – cello
  Pressansvarig
  Christina Glaeser
  073-947 98 51
  christina.glaeser@gmail.com

  Skivbolag 
  Kakafon Records
  kakafon.com

  Releasekonsert

  Biljettpris: 180:- (studerande/pensionär 150:-)
  Ungdom under 18 år 100:-
  Skivan säljs till specialprecis under kvällen.