Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • fre
  15
  apr
  2016
  lör
  16
  apr
  2016

  Hon som fick veta

  Fredag 19.00 Lördag 15.00 och 19.00

  web_anki_sofie_hon-som-fick-veta_2016_032

  affischbild Hon som fick veta

  En kammaropera i en akt.
  En knappt fyraårig flicka förlorar båda sina föräldrar i en trafikolycka. Hon växer upp utan medvetna minnen om sin mamma och pappa, men alla berättelser hon hör av människorna runt omkring växer till en egen historia. En historia om att få veta vem hon är och vem hennes mamma och pappa var, en historia om att hitta sina egna svar på livets gåtor.
  Stefan Lindgren har skrivit en kammaropera baserad på Marina Kronkvists självbiografiska bok om sin uppväxt med en farmor och en storebror på den österbottniska landsbygden. En bok som var tänkt att bli en barnbok, men som istället blev en bok för vuxna skriven av ett barn, som vet att föräldrarna snart kommer att dö.  En berättelse fylld av sorg och smärta, men också med en obändig livskraft och insikt om hur det är möjligt att inte bara överleva, utan att också verkligen leva efter en så traumatisk förlust.
  På scenen ser vi sångerskan Christin Högnabba och skådespelerskan/dansaren Sofie Lybäck gestalta denna personliga livsresa till Lindgrens nyskrivna musik för en ensemble bestående av flöjt, klarinett, cello och piano. Videokonstnären Ursula Sepponen har skapat suggestiva filmbilder som utgör en central del i verket. En kammaropera, en monologopera, ett melodram eller en filmopera? Oavsett vilket är det en unik föreställning om tid och rum, liv och död, frågor och svar.
  Musik: Stefan Lindgren
  Libretto: Marina Kronkvist, bearb. Christin Högnabba
  Regi: Märit Bergvall
  Film: Ursula Sepponen
  I rollerna: Christin Högnabba och Sofie Lybäck
  Musiker: Kinga Práda, flöjt, Sara Cazzanelli, klarinett, Natalia Goldmann, cello och Stefan Lindgren, piano

  Biljettpris 200:- (studerande/pensionär 150:-)