Föreställningar

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094

Event Information:

 • fre
  02
  mar
  2018

  ”IBLAND DÖR MAN LITE – OCH UNIVERSUM EXPANDERAR”  

  Fredag kl. 13.00

  Banner1
  För barn mellan 8 -13 år
  En föreställning om det vi verkligen vet och det vi inte har en aning om.
  ”Morfar, berätta om solen och månen och stjärnorna”, säger Anouk. Och det gör morfar. Han berättar om gasmolnen som föder stjärnor långt ute i universum, om att tid och rum hör ihop och att universum är fullt av mörk energi och mörk materia som vi inte kan se. Men så en dag blir morfar sjuk. Så sjuk att han kanske dör. Hur ska det då gå för Anouk? Och hur ska hennes mamma Sim klara sig?
  Ibland dör man lite är en varm berättelse med inslag av astronomi, om urstark vänskap och kosmiska avstånd. Om verkligheten, och hur lite av den som vi faktiskt känner till eller kan förstå. Och om att sorgen, hur orimlig den än känns, kan göra plats för något nytt. I en lekfull balansgång mellan humor, allvar, myt och vetenskap blir föreställningen också en språngbräda för samtal mellan barn och vuxna om existentiella frågor. Om det vi verkligen vet, t.ex. att vi en gång ska dö. Och också det ingen människa kan veta, hur oändlig rymden är, vad som finns i den, och vad det egentligen innebär att finnas till.

  Hur gör man egentligen när man ska tänka på saker som är vardagliga men samtidigt helt obegripliga? Och behöver vi alltid ha alla svaren?

  MEDVERKANDE
  Regi: Fredrik Lundqvist
  Manus: Joséphine Wistedt
  Skådespelare: Mikaela Hagelberg, Andrea Björkholm & Lina Ljungqvist
  Ljuddesign: Niclas Lindgren
  Scenografi och kostym: Hedvig Ljungar
  Snickeri: Per Gustavsson
  Ljusdesign: Sofia Öhrndalen
  Produktion: Denise Olsson & Jens Peterson-Berger
  Attributmakare: Sara Ottosson
  FRI ENTRÉ
  Mer info: 4e.se / För frågor: jens@4e.se, 0703401982