För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.
Maila oss: info@teaterlederman.com
Ring oss: 08-303094
Med succen från december fortfarande ringande i öronen, kan vi med glädje och stolthet presentera konsertserien BLACK BAKER SUNDAYS!
Dessa fantastiska musiker med sin smittande spelglädje återkommer varannan. Nu dessutom med gästartister och inbjudna konstnärer. Söndagen den 22/1 utställning av ädla material av Kristina Balermbas.
BLACK BAKER presenterar nyskriven musik med texter av bl a Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Rosén, Ester Sjöblom och Helmer Grundström.
Från visa till jazz via tung akustisk blues och metal, ur klarapoeternas perspektiv.
Kom ner i värmen till TeaterStudio Ledermans lilla scen och ta del av den musikaliska processen med denna orkester och deras gäster. Denna söndag gästas vi av träblåsarna Johannes Gammelgaard Lauritsen och Daniel Borgegård Älgå, som tillsammans med gästande konstnären Kristina Balermbas bildar en treenighet av upprymdhet och lycka!
Mats Dimming - kontrabas
Jan Liljekvist - gitarr, fiol
Per Persson - trummor
Mats Rosén - sång, percussion
Sebastian Öström - gitarr
Biljettpris 100:-
En ”work in progress”-konsert.
Förväntningarna är skyhöga, framförallt från oss själva.
Vi har startat en supergrupp. Dock vet vi inte hur det ska låta.
Black Baker börjar sätta sin repertoar och prövar sig fram.
Denna Söndagskväll görs en konsert baserad på egen musik och texter av bl a Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Ester Sjöblom och Helmer Grundström.
Från visa till jazz via tung akustisk blues och metal ur klarapoeternas perspektiv.
Vill ni ta del av den musikaliska processen?
Kom då ner i värmen till TeaterStudio Ledermans lilla scen och avnjut denna orkester.
Mats Dimming - kontrabas
Jan Liljekvist - gitarr, fiol
Per Persson - trummor
Mats Rosén - sång, percussion
Sebastian Öström - gitarr
Sista chansen nu på söndag 19 februari.
Det här är deras sista spelning här på TeaterStudio Lederman. Vi har haft ett antal fantastiska söndagar tillsammans och repertoaren börjar sätta sig. Denna söndag blir en summering. Missa inte detta.
Gästartister 19/2:
NB8 ART - neopsykedelisk etnoopera med musiker från Litauen, Estland, Norge & Sverige.
http://nb8art.com/media.html
Dessutom: Bärbart konsthantverk av Roberta Burchart.
Biljettpris 100:-
Den 12 december 2016 genomfördes det första seminariet i något som vi hoppas ska bli en längre serie. Den ska handla om några av de utmaningar som Sverige står inför de närmaste åren, som allt fler parallella samhällen, bristande integration, ökat kvinnoförtryck och ökande sociala motsättningar. Dessa problem tas sällan upp på det stora allmänna torget, och undviks för det mesta av politikerna.
Vårt första seminarium visade att det finns ett stort behov av att diskutera känsliga och komplicerade frågor som dessa, och därför bjuder vi nu in till ännu ett seminarium. Den 6 februari kommer temat att vara Yttrandefrihet och självcensur. Moderator blir återigen journalisten Willy Silberstein, och i panelen sitter skribenten och författaren Maciej Zaremba samt forskaren Magnus Norell.
Varifrån kommer hoten mot yttrandefriheten? Varför tycks självcensur bli vanligare (I Frankrike har tidskriften Charlie Hebdo beslutat att inte längre rita karikatyrer av profeten Mohammed)? Hur förklara att det är så besvärligt att publicera böcker om den svenska islamismen, och hur bemöta den beröringsskräck som denna rörelse ofta genererar? Hur kommer det sig att Europa jämfört med USA förefaller ha svårare att hantera ”obekväma” och ”radikala” åsikter i skrift och media? Och vad betyder yttrandefriheten idag? Har vi alltför olika idéer och definitioner om begreppet och vad får i så fall det för konsekvenser?
Dessa och andra besläktade frågor vill vi samtala om den 6 februari, och hoppas naturligtvis att publiken vill delta med egna inlägg, som förra gången.
PS: för mer bakgrund till denna seminarieserie finns seminariet från 12/12, 2016 tillgängligt på nätet (http://tinyurl.com/ho3c6qf), samt det öppna brev som publicerades i Dagens Samhälle 31/8, 2016 (http://tinyurl.com/gmj9ala)
Biljettpris: 100:-
Efter den tidigare succén på restaurang Vurma Birger Jarlsgatan är det nu dax för gruppen "2bugg & 1årgångsvin" som består av 3 kvinnor, att ta sig an en större scen, nu med en nyskriven föreställning.
Ni som publik kommer få godbitar ur vårt mänskliga beteende, högt som lågt. Vi vill överraska med vårt mod, vår energi och samtidigt få publiken delaktig i både våran glädje och sorg. Ni kommer få njuta av sång, dans och sketch framförd och skapad av just oss. Vi är så laddade, det ska bli så kul och spännande! Varmt välkomna!
Biljettpris: 250:- 200:- för pensionärer & studerande under 21 år
En afton, en föreställning, en upplevelse. Ett intimt möte med dansarna som sätter dansens krafter i fokus. Showgruppen Harlem Hot Shots välkomnar dess publik till en föreställning som är mer personlig än tidigare. Lär känna dansarna och räkna med att få se swingdans i högsta valör. Lindy hop, charleston, stepp, autentisk jazz. En föreställning som utlovar glada känslor och passande för dig som gillar jazzmusik och fartfylld dans.
Regi: Harlem Hot Shots
På scenen: Harlem Hot Shots
Biljettpris 200:-
eller ”tack för att du väntar..”
Hej, här har du mig, Peter Kleinwichs.
Jag tänkte showwa nu igen och nu tänkte jag få det där genombrottet så man kan dö anständigt. Hade först tänkt mig Carola-effekten, men det sket sig. Nu har det gått ett halvt sekel sen dess…
DU kommer troligtvis inte så jag nämner några av de ämnen jag tar upp men som du då missar.
HUMLAN, Humlegården på 60-talet, I say no more…
Flyktingfrågan
TAP-dancing, dess historia,
HÄSTAR…
iphone-dramat,
KVAR... att betala priset för att få sprattla på scen, Fritjof och Carmencita in english (in case of an internationell break through...)
SKOLAN, via pardansen…
23 år av framgång och fasa
MANNEN och jag
Däremellan anekdoterna, jag har ju träffat,jobbat och kramats med de flesta… vad sa Harry Belafonte efter att jag steppat för honom...
PSYKOLOG-visan som sammanfattar alltihop.
Välkomna utifall att…
Biljettpris: 200:- (pensionär 150:-) Alla betalar cash, man får kvitto. Kassan öppen från kl. 13.00
Carefree Big Band återkommer, denna gång med trumpetsolisten Peter Asplund!
Gästsolist är Helena "Hilma" Martinsson på sång.
Klassisk storbandsrepertoar varvat med modernare tongångar, under ledning av Dan Tillberg.
Ytterligare gästbesök på konserten av den legendariska basisten Bo Stief från Danmark och hans unga jazzprojekt Play!Ground Live Nordic. 12 ungdomar från Sverige, Danmark och Finland spelar undersökande och improvisionsbaserad jazz.
Konserten startar kl 19 med ungdomsbandet ca 19-19.40.
Paus med servering
Carefree Big Band ca 20-21.15.
Biljetter via Teaterstudio Lederman och KulturDirekts infodisk i Kulturhuset.
Biljettpris: 160:-
Sista-minuten-erbjudande: gå två betala för en för ungdomar upp till 25 år!
Det finns religiösa, och det finns religiösa som vill att deras lagar ska gälla i hela samhället, och som aktivt kämpar för det.
I Sverige har vi under senare år konfronterats med politisk islam eller islamism, och många muslimska ledare och sammanslutningar här har tydliga kopplingar till det internationella Muslimska Brödraskapet - och verkar alltså för sharia-lagar och mot demokrati.
De har bl a fått igenom att män och kvinnor skiljs åt i några kommunala badhus och under gymnastiken i några kommunala skolor.
Många religiösa kräver särbehandling, och får ofta det, eftersom myndigheterna backar av rädsla för att bli beskyllda för att vara invandrarfientliga eller islamofobiska.
DO har i flera fall har dömt till förmån för religiös särbehandling även när domen har gått emot gällande lag.
Tar vi för stor hänsyn? Håller gränserna på att förflyttas? Är det demokratiska, sekulära samhället hotat?
Om detta och annat besläktat vill vi tala om - och diskutera - den 21 mars kl 18 på TeaterStudio Lederman, som tidigare, och denna gång med Willy Silberstein, Magnus Norell, Kashif Mahmood Virk m.fl
Biljettpris: 100:-
SMK Storband spelar till dans på TeeaterStudio Lederman Gästrikegatan 13
Kom och dansa och umgås eller bara lyssna!
Servering med varma och kalla drycker och lättare förtäring.
Biljettpris: 150:-
Semmy Stahlhammer spelar Sonater och Partitor för Solo Violin av J. S. Bach.
28 mars kl 19, Sonat G moll & Partita H moll
29 mars kl 19, Sonat A moll & Partita D moll
Datum för Sonat, C dur & Partita E dur annonseras senare.
Semmy Stahlhammer är förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och grundare av Stahlhammer Klezmer Classic Trio, en ensemble grundad ca 1910, i Polen, av Semmys farfar Zisel.
Han är pristagare i "The International J.S. Bach Competition" i Washington DC, USA, och är författare till boken KODNAMN FRISÖR (Albert Bonniers förlag).
Biljettpris 200 :- (pensionärer & studenter 150 🙂
The Great American Songbook revisited
This is an evening presenting an unexpected meeting between two major performers of the repertoire within The Great American Songbook as remembered and interpreted by Rolf Eidem and the USB - Uppsala Swing Band.
On stage Arne Andersson: trumpet, flugelhorn Lars Edler: drums Rolf Eidem: vocals Stig Gröning: tenor/baritone saxophones Göran Larsén alto/tenor saxophones Johan Tengholm: bass Ulf Österling: piano, bandleader and arranger.
Biljettpris: 200: -
Bohuslän Big Band möter Lina Nyberg, Fredrik Ljungkvist och Cecilia Persson
I vår ger sig Bohuslän Big Band ut på turné med med tre av landets främsta kompositörer och arrangörer inom nutida jazzmusik i det lyxiga projektet "Strike up the band!”.
Här finns inspiration från den svenska jazzens stora som Jan Johansson, Georg Riedel, Radiojazzgruppen och Lars Gullin men även musik som minner om Carla Bley och George Russell.
Konserterna kommer att framföras mer som en föreställning än en vanlig konsert. Regissören Minna Krook har engagerats för att gå in i den sceniska presentationen, i ljus och i miljö.
Förvänta dig alltså en helhetsupplevelse tillsammans med framstående kompositörer, musiker och Europas vassaste storband!
Lina Nyberg är en av Sveriges mest välrenommerade sångerskor. Hon är utbildad kompositör vid Kungliga Musikhögskolan och har skapat en rad hyllade arrangemang bland annat för radiojazzgruppen Noveau 1995, Brasil Big Bom 2007, samt Norrbotten Big Band 2013. Hon har vunnit en rad utmärkelser som en Grammis och P2s Jazzkatten, samt nu senast Kungliga Akademins Jazzpris 2016.
Pianisten Cecilia Persson är utan tvekan en av Sveriges främsta kompositörer, då hon både 2011 och 2014 tilldelades priset Jazzkatten i kategorin Årets kompositör av Sveriges Radio P2. Under 2014 var hon även Composer in Residence hos Norrbotten Big Band. Hon slog igenom med gruppen Paavo i början av 2000-talet, som med sin banbrytande musik visade vägen för en helt ny generation av kompositörer.
Saxofonisten Fredrik Ljungkvist har sedan många år arbetat på den internationella scenen med det norska-svenska succébandet Atomic. Parallellt med detta har han drivit den egna tentetten YUN KAN 10. 2004 fick han pris för Årets jazz i Sverige som följdes upp av inte mindre än tre Jazzkatten. 2011 fick han Kungliga Akademiens Jazzpris.
Genomförs med stöd av Musikverket.
Biljettpris:
Fredag 31 mars 19.30-21.30 (två set) 200:- pens./stud. 100:-
Lördag 1 april 14.30-16.00 (obs! endast ett set) Matinékonsert 150:- pens/stud 100:- specialpris för barn/ungdom under 18 år 50:-
På scen: Maria Ljungström, Linda Thisell & Eva Vreede.
Efter den tidigare succén på restaurang Vurma Birger Jarlsgatan är det nu dax för gruppen "2bugg & 1årgångsvin" att ta sig an en större scen, nu med en egen nyskriven föreställning .
Ni som publik kommer få godbitar ur vårt mänskliga beteende, högt som lågt. Vi vill överraska med vårt mod, vår energi och samtidigt få publiken delaktig. Med smak av sång, dans och humor tar vi er på en resa med tvära kast....så håll i er! Vi är laddade, det ska bli så kul och spännande! Varmt välkomna!
För mer info gå gärna in på vår hemsida: www.2bugg1argangsvin.com.
Biljettpris: 250:- (200:- för pensionärer & studerande)
Semmy Stahlhammer spelar Sonater och Partitor för Solo Violin av J. S. Bach
Sonat, C dur & Partita E dur.
Semmy Stahlhammer är förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och grundare av Stahlhammer Klezmer Classic Trio, en ensemble grundad ca 1910, i Polen, av Semmys farfar Zisel.
Han är pristagare i "The International J.S. Bach Competition" i Washington DC, USA, och är författare till boken KODNAMN FRISÖR (Albert Bonniers förlag).
Biljettpris 200:- (pensionärer & studenter 150:-)
Möt konsertpianisten och komikern Magnus Mårtensson i en föreställning som gjort succé i USA. Han har bl.a. uppträtt inför FN och senast på välkända komediklubben Carolines on Broadway, samt amerikansk TV.
Framträdandena i Sverige är sällsynta, senast var på Lund Comedy Festival, men nu kommer Magnus Mårtensson alltså äntligen till huvudstaden. Förutom en imponerande simultanförmåga, blandar Magnus Mårtensson humor och musikalisk fingerfärdighet under sin konsert. Ta chansen att se honom live.
www.MaestroMartensson.com
Magnus Mårtensson fick en vacker sak skriven i New York förra året:
http://cabaretscenes.org/2015/09/13/magnus-martensson/
Biljettpris 220:- Stödmedlem 100:- Studerande 75:-
I dessa tider av oförnuft…
En afton om den bildskapande människan och de stora frågorna. Hur hittar jag vägen? Hur förstår jag världen? Kom till teaterns upplysta rum och en föreställning om vetenskap, konst, humor och musik.
Gunnar Olsson, professor emeritus i kulturgeografi, en av Sveriges internationellt sett mest namnkunniga filosofer, tar oss med på en resa i det kartografiska tänkandet http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/420714?programid=793 . Och vid flygeln Carl-AxelDominique, en institution i sig själv inom klassisk och gränsöverskridande musik. På bas Jan Bergnér, som spelat med alla de stora. Organisationskonsult Halvard Jenssen, också verksam inom musik och teater, trampar takten i de senaste managementvalserna. Och Anders Linder dyker upp.
Detta är den första föreställningen i en kommande serie på TeaterStudio Lederman om förnuftets nya former.
Biljettpris 200:-
Marilyn Monroe föddes den 1 juni 1926. Den 1 juni 2016 skulle hon ha fyllt 90 år. Sedan hennes död den 5 augusti 1962 har otaliga biografier skrivits, filmer gjorts, föreställningar spelats och debatten kring hennes liv och död har ständigt pågått. Marilyn Monroe har blivit en symbol för sex och tragedi och en ikon för det moderna Amerika.
Vad som dock sällan framhållits då Marilyn så ofta och på olika sätt har porträtterats är hennes sensuella sångröst, hennes musikaliska tajming och företagsamhet i filmbranschen. Faktum är att hon var en fantastiskt duktig jazzsångerska och tillika kreativ egenföretagare. Under sitt liv sjöng Marilyn ofta och hon lämnade vid sin död 32 studioinspelade sånger efter sig från filmer och framträdanden som hon gjort. Det är en gedigen musikskatt för en jazzsångerska att förvalta! Därför:
Fredag den 12 maj och lördag den 13 maj 2017 spelas ”Happy Birthday Miss Monroe” på Teaterstudio Lederman i Stockholm! En musikalisk föreställning med fokus på Marilyn Monroe som artist och egenföretagare. På scen: Aurora Brännström Trio, Aurora Brännström i rollen som Marilyn samt hennes medmusikanter Ludvig Lundgren på piano och Mårten Korkman på bas. Berättare är Carola Alfredsson Hedberg.
Föreställningen består av två akter som tar publiken genom Marilyns liv med filmmusiken i fokus. Ett avskalat, vackert och annorlunda porträtt av en av Hollywoods största kvinnliga filmstjärnor. Det är en föreställning med feministisk grund, en hyllning till Marilyn Monroe! Föreställningen hade premiär våren 2016 under succéartade former och spelades på nytt för fullsatta salonger hösten 2016. Nu ges två nya tillfällen att se denna bejublade föreställning!
Biljettpris 200:- (studerande/pensionär 150:-)
På scen: Maria Ljungström, Linda Thisell & Eva Vreede.
Efter den tidigare succén på restaurang Vurma Birger Jarlsgatan är det nu dax för gruppen "2bugg & 1årgångsvin" att ta sig an en större scen, nu med en egen nyskriven föreställning .
Ni som publik kommer få godbitar ur vårt mänskliga beteende, högt som lågt. Vi vill överraska med vårt mod, vår energi och samtidigt få publiken delaktig. Med smak av sång, dans och humor tar vi er på en resa med tvära kast....så håll i er! Vi är laddade, det ska bli så kul och spännande! Varmt välkomna!
För mer info gå gärna in på vår hemsida: www.2bugg1argangsvin.com.
Biljettpris: 250:- (200:- för pensionärer & studerande)
En opera i två akter av Opera Giraff om makt, svek och kärlek!
Synopsis
I tvekamp med en rasande storm styr Varg trotsigt sitt skepp och sitt manskap mot fyrbåken på fastlandets klippor. Där väntar honom den passionerade Ylva och ett storslaget gästabud. Ett glimmande krigsbyte vräks ut, mjöden flödar och berättelser om ond bråd död och storslagna erövringar avnjutes. Med sig i lasten har de också en livs levande kvinna, den mördade Kung Kleinzachs hålldam...
Solister
Assar Bergfors (Sarastro), Lena Dur Högnelid (Drottningen av Lotus), Jessica Elevant (Symbaline), Patrik Ernby (Get-Ove), Ikumi Eto (Cherubin), Jeanette Gyllendolck Mathlin (Ylva), Sebastian Hedlund (Björn), Dan Nordström (Varg), Anastasio Tebaldi (Clou-Clou) och Maria Toss (Mallika).
Andra medverkande
Kör: Rolf Eriksson, Mian Nicklasson och Elisabeth Sjöström
Barn: Svante Rasmusson och Karin Rasmusson
Manus, regi och musik
Manus och regi: Lotta Lindqvist
Pianist och musikalisk ledning: Alexander Nordvall
För mer information gå gärna in på vår hemsida www.operagiraff.com eller facebook https://www.facebook.com/Opera-Giraff-249386358742514/?fref=ts
Föreställningen varar ca 2,5 tim med paus
Biljettpris: 195:-
- om terrorism och antisemitism
Visningen följs av ett samtal med filmens regissörer Joanna Helander och Bo Persson och författaren Marianne Ahrne
Den internationellt kritikerrosade svenska filmen „Watching the Moon at Night - om terrorism och antisemitism” av Joanna Helander & Bo Persson har visats i Sveriges riksdag, i Europaparlamentet i Bryssel och på filmfestivaler och andra platser i ett tiotal länder, från New York till Kraków, från Nice till Jerusalem.
Titeln kommer från en av de dikter som Nobelpristagaren i litteratur Wislawa Szymborska läste in för filmen.
Filmen väver samman erfarenheter från den samtida terrorismens offer med analyser från världsledande experter på terrorism och antisemtism -- Walter Laqueur, André Glucksmann, Robert Wistrich m.fl
"En utomordentligt stark och storslagen film" skriver Walter Reich, tidigare chef för Holocaust museet, USHMM, i Washington D.C
I sin rekommendation av filmen skriver ordföranden i den Europeiska Filmakademin, Agnieszka Holland, att "filmen berör vår tids viktigaste frågor och tvingar oss till eftertanke". Terrorforskaren Magnus Norell skriver "filmen kombinerar en djup kunskap om terrorism med en djup och känslig insikt om offrens situation - filmen bör visas för en så bred internationell publik som möjligt."
Filmen har nyligen inbjudits till Moskva av människorättsorganisationen "Memorial" och till Paris av Conseil Regional de Ile-de-France (Paris länsstyrelse) och "Alliansen mot Terrorism" där den kommer att visas i mitten av juni.
Producerad av Kino Koszyk HB i samarbete med Film i Väst och med stöd av Svenska Filminstitutet/Marianne Ahrne.
Filmens hemsida: http://www.kinokoszyk.com/watchingthemoon/
Biljettpris 100:-
Konsert med Östersundsartisten FRÖ med band
"FRÖ's single “Shout!” has both the beauty of the ephemeral and the strength of a battle. In the song, FRÖ‘s crystalline voice flares up like a small flame in the wind." - HighClouds.
FRÖ är en artist med dynamiken och låtarna i fokus. Det nakna berättandet bärs av en trygg röst och en säker scenpersonlighet. Hon är född och uppvuxen i fjälltrakterna i Jämtland men bor och verkar i Stockholm sedan fyra år.
Måndagen den 12:e juni intar FRÖ scenen på TeaterStudio Lederman för en konsert med fullt band och vi kan vänta oss en kväll fylld av både mäktig och skör musik, en ärlig röst och total närvaro.
Tillsammans med sitt band spelar hon sin nyligen släppta musik, men också låtar som ännu inte är utgivna och som aldrig tidigare spelats.
Kom och dela kvällen med oss!
På scenen:
Max Hällström - klaviatur
Jessica Tjörnmark - bas
Andreas Brännstam - gitarr
Johan Sundvall - trummor
Erik Hammarberg - blås
Biljettpris: 120:- (studerande: 100:-)
Är fortfarande yr över förra fölsedan, fyllde 70 då. Men så kom jag på att nu är det riskfyllt att vänta till varje jämnt tal... MEN med min pension, oj, pank ja, men rik på steg, texter och anekdoter. Därför: Välkomna till en kväll med PEDRO el POLACO, okänd världsartist , till minnenas galopp. Det blir åt det franska, minns MINERVA, Aznavour, Trenet, Legrand, på svenska.
Entrén/presenten och bidrag till hyran: 150:- Endast kontanter
underhållaren som ville tala allvar och gick under
Birger Sjöbergs efterlämnade sångtexter och litterära fragment i tonsättning och gestaltning av Sven Kristersson.
Tjugotalsförfattaren Birger Sjöberg fick publikens applåder så länge han underhöll med sina omtyckta Fridavisor. Men när han slutade uppträda och ville bli bekräftad för sina allvarliga texter var det däremot ingen som brydde sig. Han svarade på publikens likgiltighet genom att gå i våldsam kamp med orden, vilket brände ut honom. Han dog 1929, bara 44 gammal.
Men: han efterlämnade en kubikmeterstor låda med ett sensationellt material: suggestiva sångtexter som han själv inte hunnit tonsätta, liksom en mängd hisnande litterära fragment. I dessa makalösa texter kan man följa hans desperata kamp med kärleken, kändisskapet och skrivandet. Konstigt nog är den här skatten till stor del fortfarande okänd och outnyttjad. Men sångaren, kompositören och professorn Sven Kristersson har nu tonsatt de häftigaste sångtexterna. Och han tillgängliggör dem i kombination med de mest gripande fragmenten när han med tvära galghumoristiska kast sjunger, spelar piano och agerar i den häpnadsväckande föreställningen Galendansaren Birger Sjöberg.
Regi: Martha Vestin
Kostym och scenbild: Yvonne Ericsson
Biljettpris: 140:- (studerande och pensionärer 100:-)
På grund utav publiktrycket i nu våras ges en extrakonsert till hösten med Mikel Ramel Band – Till Dej
Mikael Ramel med rötter i -70 - talets musikrörelse och med den beryktade första LP:n ”Till Dej” (1972) kommer nu på en reunion-turné med en makalös band-sammansättning:
Kenny Håkansson - gitarr och still going strong med bland annat bandet ”Kebnekajse”. Har spelat på Mikaels första plattor.
Göran Lagerberg - bas. Spelat med Tages (-60-tal), med bl a Mikael Ramel (-70-tal) och med Egba mm (-80-tal).
Mats Öberg - klaviaturer och sång. Denne supermusikant som spelat med bl a Frank Zappa, Ale Möller band träffade Mikael 2003. Sedan dess har de funnit och vunnit publikgunst utifrån olika konstellationer. Och senast producerat den gemensamma CD:n ”Vilken Skillnad” tillsammans (2005).
Benna Sörman - supertrummis som nu spelar för första gången i just denna konstellation. Spännande!! Benna har ett förflutet som trummis bakom bland andra Magnus Uggla. Benna var även trummis på Mikael Ramels platta ”En för alla” (1986).
Mikael Ramel - gitarr och sång med ett tiotal produktioner bakom sig. Har rykte om sig att alltid skapa fantastiska band med de bästa musikerna. Så även nu - kanske det bästa bandet ever?
Idéen handlar om att konsertera - återge de tidigaste låtarna från -70-talet i uppdaterade versioner.
”Vi rider vidare på den lyckade reunion vi hade förra året. Det blev ju dunder succé på de festivaler vi medverkade i då” säger Mikael.
Välkomna!!!
Biljettpris 250:-
Hans Nyman: akustisk gitarr, cittra
Stefan Levin: akustisk gitarr, cittra
Nyman/Levin improviserar med utgångspunkt från den klassiska musiktraditionens improvisationskultur. Ibland ges musiken helt fria former, ibland finns enkla ramar – då inspirerade av kompositionstekniker från bl.a. Messiaen, Pärt och Riley, men även från den tidiga improvisationstraditionen.
Duon har det senaste året även haft mer komponerade uppdrag, både för film, dans och text – vilket har resulterat i samarbeten med skådespelare från Dramaten, frilansande koreografer tillsammans med dansare från Kungliga Operabaletten.
Nu firar Nyman/Levin sitt tredje och purfärska album ”Drift” med en sprakande releasekonsert!
I samarbete med Stockholms Jazzfestival. www.stockholmjazz.se
Biljettris: 150:- Studerande, pensionär, arbetslös 75:-
Black Baker spelar det som faller dem in, med en sprakande spelglädje.
De spelar egen musik med texter av bl a Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Rosén, Ester Sjöblom och Helmer Grundström.
Det musikaliska omfånget är stort och dynamiskt. Från visa till jazz via tung akustisk blues och metal, ur klarapoeternas perspektiv.
Ingen Black Baker-konsert är den andra lik, vilket gör varje spelning unik. Ta detta tillfälle att låta er förföras i ett reningsbad av improviserad och komponerad spelglädje!
Medverkande:
Mats Dimming - kontrabas
Jan Liljekvist - gitarr, fiol
Per Persson - trummor
Mats Rosén - sång, percussion
Sebastian Öström - gitarr
samt gästartister!
https://youtu.be/bZ8bwALrBO8
https://youtu.be/k_PVaovrnUM
https://youtu.be/FGFFAN710_A
I samarbete med Stockholms Jazzfestival. www.stockholmjazz.se
Biljettpris 100:-
Leszek Kułakowski – piano, arrangements;
Mikael Godeé – saxophone, flute, arrangements;
Ebba Westerberg – percussion;
Tomasz Sowiński – drums;
Piotr Kułakowski – double bass.
Leszek Kułakowski är en gigant inom polsk jazz. Professor och grundare av jazzavdelningen på musikaliska akademin i Gdansk, visionär inom den så kallade ”Third stream”, utforskare av nya kompositionsmetoder såsom slumpmusik och polytonalitet och konstnärlig ledare för the Komeda Jazz festival. Han har komponerat över 150 stycken för både jazzgrupper, storband och symfoniorkestrar och har samarbetat med en mängd storheter på den internationella jazzscenen. Nu kommer han till Sverige för en turné med ett polsk/svenskt samarbete kring kompositioner av Chopin, i nya intressanta arrangemang.
Länkar till Spotify och Youtube https://open.spotify.com/track/4iRNZk83MzGKeTpN6WUBfj
https://open.spotify.com/track/5XiouVrXzOhGa2BSQvvE8c
https://www.youtube.com/watch?v=NDsxHnZNKaM
I samarbete med Stockholms Jazzfestival. www.stockholmjazz.se
Biljettris 200:- (studerande/pensionär 100:-)
I samarbete med Polska Institutet och the Ministry of Culture and National Heritage of Republic of Poland
Vi bryter ny mark på Lederman!
Äntligen en konsert med Alltid Bröder!
Ny stadsdel, ny scen, lite nytt material och form. Ny konsertlokal betyder större scen och publikkapacitet.
Plus en och annan överraskning…
Alltid Bröder
Biljettpris: 185:-
CARINA HERNVALD heter den Stockolmsfödda sångerskan och sångpedagogen som nu är aktuell med albumet “Söder om himlen”. Detta som en “Grand Final” på en fantastisk upptäckarvandring i den latinamerikanska vistradi- tionen.
De senaste åren, under namnet “Söder om himlen” har Carina Hernvald och musikproducenten Pablo Donaldo arbetat på att få Latinamerika och Sverige närmare varandra med musiken och lyriken som hjälp. Research, jamsessions och konserter har varit en del av vardagen i ett försök att utöka fokus på den latinamerikanska kontinentens kultur och musiktradition.
”Söder om himlen” är en personlig samling av latinamerikanska sånger omsorgsfullt översatta till svenska med unika arrangemang av Pablo Donaldo.
ENSEMBLEN
Carina Hernvald-Sång, slagverk och melodica.
Pablo Donaldo-Gitarrer, keyboards, sång och slagverk.
Francisco Riquelme-Gitarrer, sång och slagverk.
Julian Vigil-Gitarrer och slagverk
Patrik Pérez-Slagverk och flöjter mm.
Biljettpris: 150:- (studerande, arbetslös, pensionär 100:- ) Ungdom under 18 år 50:-
Running After The Sun (title of the new album).
Line up:
Marie Kruttli: piano, compositions
Martin Perret: drums
Lukas Traxel: upright bass
The Marie KruttliTrio inspires, vivid, fresh, brilliant and audacious. Jazz needs trios like this says a Jazz critic about their debut album in 2014. The young pianist creates with a sophisticated and personal language. a deep rhythmical and harmonical research.
Thanks to the interpretation of the trio, full of lightness and groove, this music speaks to the body and the heart. With a mature sound, a special esthetic and a bewitching virtuosity, the three musicians deliver a highly pertinent music. No hipster minimalism, no irony but clear and powerful ideas.
Kruttli’s playing impresses at every level, delivering with defined ease, complex rhythms, colorful harmonics and overlapping tones. She navigates her band through a mysterious, soulful musical landscape. What distingues the young pianist om her peers is her confident and straightforward delivery of a vast array of original musical . Deeply indebted to composers such as Stravinsky, Debussy and Ravel (both her parents are classical musicians), she is at home in a wide range of dazzling melodic patterns, effortlessly mastering the most sophisticated chord changes.
The Marie Kruttli trio emerges at an exciting time in Jazz history, when boundaries are being pushed, revised and pushed again. Their organic style is both, exciting and innovative.
Biljettpris 150:- (studerande/pensionär 100:-)