Föreställningar

Boka biljett via annan aktör om sådan finns annars via mail enligt nedan.

För att boka biljett, skicka ett mail till info@teaterlederman.com eller ring 08-303094. Var god ange föreställning, datum, antal biljetter, namn, telefon, ev. e-mailadress samt ev. rabatt. Ange även om du har speciella önskemål på grund av hörsel- eller synnedsättning, rullstol mm.

Maila oss: info@teaterlederman.com Ring oss: 08-303094

AKTUELLT

NiOKi Beats –  

Hypnotisk klubbmusik i världsklass 

Flera kvällar musik i museiparken med start i juli. 
Ljumma sommarkvällar ses vi under trädkronorna i Etnografiska museets park. Du bjuds på musik, häng i hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen.  I Restaurang Matmekka finns förstås god mat, svalkande drinkar och trädgårdssnacks hela kvällen.   Live- konsert: https://youtu.be/hgYUWzDUwI0  Spotify: https://open.spotify.com/artist/16Hll8zHaB3G2gQ6mCc0vR   https://www.musikcentrumost.se/artist/nioki-beats

Etnografiska museet – Museiparken på Gärdet. Onsdag 31 juli 17.30-19.00 – Fri entré

  Denna originella duo släppte musiken Tjáhtje ja dållå, med utgångspunkt i jojk och västafrikanska rytmer i höstas och går nu ut på turné! På scenen framförs jojk, goabdes/samisk trumma och en mängd olika västafrikanska slagverk live i spännande kostymer, till ett hav av elektroniska ljud och tunga rytmer.   
Kristina Aspeqvist är musiker och kompositör för flera band och har under många år forskat i ghanesiska traditionella religioner, med tillhörande dans, musik och ceremonier, som inspirerat mycket av hennes skapande.

Nina Nordvall Vahlberg är musiker, kompositör och pedagog med basen i Jokkmokk. Nina har skrivit musik till produktionerna: Jodasan, Spår av Jojk, Dåbddu vuohkasin och Nordvalls Jojkens album Tjuodjal.  

I samarbete med Stallet.- Världens Musik – Med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm 

Anne Kalmering & Stahlhammer

Klezmer Classic

Kom med på en spännande och lustfylld resa i jiddischmusikens värld! Sjung tshiribim och tshiribom tillsammans med Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic. En humoristisk, vacker, oemotståndlig resa i jiddischkulturens spår.

Du får uppleva klezmermusikens enorma bredd – judisk folkmusik möter kammarmusik och cabaret i suggestiva och lekfulla arrangemang.

Suggestivt, vackert, omväxlande vemodigt och roligt, med musiker i världsklass.

SÅNG Anne Kalmering
FIOL Semmy Stahlhammer

DRAGSPEL Miriam Oldenburg
CELLO Isabel Blommé

OBS 2 tillfällen med en Generationskonsert stora och små tillsammans i en akt samt en kvällskonsert i två akter med paus.

Pygméteater i VasastanVegagatan 17, 113 29 Stockholm

Lördag 21 september kl.14.00 Generationskonsert stora och små tillsammans

Vuxna: 100:-.

Barn: 50:-

Lördagen 21 september kl 19.00 Kvällskonsert i två akter med paus.

Fullpris: 270:-

Student/Pensionär: 240:-   

Early-bird/Bokatidigt innan sista juli och få avdrag med 20:- gäller alla priskategorier den 21/9

Boka biljett genom att skicka mail med antal, pris, datum och klockslag till info@teaterlederman.com

Deras kritikerrosade CD VAYTER finns på Spotify. https://open.spotify.com/album/4i6eFGaNEuQaq9Hk1rw59Z?si=hGX3zgh1SWKWjf6rDQjCGQ

Med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm 

Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic visar klezmermusikens enorma bredd – judisk folkmusik möter kammarmusik och cabaret i suggestiva och lekfulla arrangemang.

Anne Kalmerings röst liknar ingen annan. Med sina varma, humoristiska och själfulla tolkningar av sånger på jiddisch och ladino har hon länge varit en central gestalt inom svensk-judisk kultur. Anne har sjungit allt ifrån riksdagen, kungahuset, skolbarn, på begravningar och fester, i radio och TV till internationella scener.

Semmy Stahlhammer (violin) har varit förste konsertmästare vid Kungliga operan i Stockholm och lärare vid Kungliga Musikhögskolan. Han är en av landets mest anlitade violinister, medverkar på många skivor och turnerar runt i världen.
Stahlhammer Klezmer Classic har sina rötter i Stahlhammer Orchestra som verkade i Polen 1920-1939 med bl.a. Semmy Stahlhammers farfar och farbröder. Under andra världskriget sändes musikerna till ghetton och utrotningsläger tillsammans med de andra judarna i staden. Nu för Semmy familjetraditionen vidare med nya gruppmedlemmar. 2018 släppte de albumet In Memory, som fått lysande recensioner och 2019 cdn Vayter, med Anne Kalmering som också fått ett fantastiskt mottagande av press och publik. Albumets titel Vayter betyder ”vidare, framåt” på jiddisch, och är en hyllning till alla som vandrat före med sina sånger och sin musik.

Suggestivt, vackert, omväxlande vemodigt och roligt, med musiker i världsklass.

Nostalgisidan för det som redan varit finns här nedan

NiOKi Beats –  

Hypnotisk klubbmusik i världsklass 

Denna originella duo släppte musiken Tjáhtje ja dållå, med utgångspunkt i jojk och västafrikanska rytmer i höstas och går nu ut på turné! På scenen framförs jojk, goabdes/samisk trumma och en mängd olika västafrikanska slagverk live i spännande kostymer, till ett hav av elektroniska ljud och tunga rytmer.    Kristina Aspeqvist är musiker och kompositör för flera band och har under många år forskat i ghanesiska traditionella religioner, med tillhörande dans, musik och ceremonier, som inspirerat mycket av hennes skapande.

Nina Nordvall Vahlberg är musiker, kompositör och pedagog med basen i Jokkmokk. Nina har skrivit musik till produktionerna: Jodasan, Spår av Jojk, Dåbddu vuohkasin och Nordvalls Jojkens album Tjuodjal.  
 
Djurö Kyrka Onsdag 17 juli kl. 19.00 Fri entré men rekommenderad kollekt på 100:-
Buss 433 och 434 från slussen
I samarbete Djurö Kyrka i serien MaxadMinoritetsMusik.
Med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm 

Daniel Wikslund

En inbjudan att stå kvar med fötterna på jorden under denna korta tid vi kallar livet, direkt från fiolernas häxmästare. Har du en gång mött honom glömmer du det aldrig.

Möt Sveriges nordligaste riksspelman. Daniel Wikslund spelar fiol på ett unikt sätt, med en pulserande rytm i texter om kärlek och längtan såväl som miljöpåverkan och maktmissbruk.

Söndagen den 9 juni kl. 12.00  – Kärrtorpsplan & Fri entré
Detta är ett av många evenemang på den festivalen i Kärrtorp. https://www.teaterreflex.se/festival24/

Samarbete mellan Kulturföreningen Björkhagens Hjärta och TeaterStudio Ledermans serie MaxadMinoritetsMusik.

Med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

Georg Riedels Jiddischland

Sofia Berg-Böhm & Sirocco

Välkommen till releasekonsert för barnskivan ”Georg Riedels Jiddischland Vol. I” med klassiska Astrid Lindgren och Gunilla Bergström-låtar. 

Sofia Berg-Böhm, bandet Sirocco och en barnkör uppträder med våra mest älskade barnsånger – på jiddisch.

Det här vill ni inte missa! 

Tanken är att vi hänger på Junibacken tillsammans innan konserten.  Sofia och bandet signerar skivor en timme innan.

Junibacken  – Pippis Villa Villekulla-scen.

Söndag 2 juni kl. 16.15 – 17.00

Hans Caldaras &

Lelo Nika Jr. Trio

Hans Caldaras är en sångare, människorättsaktivist och författare som i över 45 år arbetat för den romska kulturens berättigande i Sverige. Han har under åren samlat romsk text och musik från hela världen, musik som han bearbetat med stor kärlek och respekt.

Lelo Nika Jr – en åttonde generationens musiker från en anrik musikerfamilj med rötter i Serbien. Han har en personlig ton i sina kompositioner samtidigt som musiken vilar tryggt i tidigare generationers djupa förankring i den romska traditionen.

Med sig har han sin mångåriga samarbetspartner Jesper Nordberg på kontrabas och pianisten Jack Aprat.

Källarbyn i samarbete med TeaterStudio Lederman

Källarby i Gamlastan – Stora Nygatan 31, Stockholm, Sweden

Lördag 1 juni kl. 19.00

Hans Caldaras &

Lelo Nika Jr. Trio – Romsk afton

Romsk folkmusik och jazz med Hans Caldaras & Lelo Nika Jr. Trio.

Hans Caldaras är en sångare, människorättsaktivist och författare som i över 45 år arbetat för den romska kulturens berättigande i Sverige.

Lelo Nika Jr – en åttonde generationens musiker från en anrik musikerfamilj med rötter i Serbien. Med sig har han sin mångåriga samarbetspartner Jesper Nordberg på kontrabas och pianisten Jack Aprat.

Källarbyn/scen 2 – Stora Nygatan 31, Gamlastan

Lördag 6 april kl. 20.00

Biljetter

https://kulturbiljetter.se/varukorg/6977/hans-caldaras-lelo-nika-jr-trio-romsk-afton/

Ett samarbete mellan Källarbyn och TeaterStudio Lederman i serien MaxadMinoritetsMusik med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

Semmy Stahlhammer och

Miriam Oldenburg – Klezmer

Evenemanget inleds med Claire Parsons Co. av dansaren Kajsa Nilsson som visar ett utdrag från – Jag Tänker Om. Lena Yngvesson berättar om stycket som skapats i samarbete med Dansmuseet.

Därefter – TeaterStudio Ledermans serien MaxadMinoritetsMusik

På scenen – Semmy Stahlhammer violin och Miriam Oldenburgdragspel med musik från Judiska kompositörer och Klezmertradionen.

Tisdagen 9 april kl. 17.00 -18.00

Sankt Göransgatan 61. Frälsningsarméns lokal på Kungholmen

med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

Kööki Show i Sthlm  

OBS! SLUTÅLT Onsdag 10 april kl. 17.00

Arrangör: Tornedalingar i Stockholm i samarbete med STR-T, ISOF och TeaterStudio Lederman – MaxadMinoritetsMusik med stöd av Kulturrådet, ISOF, Region Stockholm

KÖÖKI SHOW – Elände, galenskap och musik i en tornedalsk röra.

Köket är hemmets hjärta. I köket kan man vara låg eller glad, kär eller frustrerad. I köket pågår samtal och pyssel. I köket möts vi. Ibland blir det rena rama cirkusen.

MaxadMinoritetsMusik

David Demetri, har varit verksam i 15 år och tillhör den romska stammen Kelderash som är global världen över. Han är en romsk sångare, författare, översättare och språkexpert inom dialekten Kelderash. Vi ser framemot att höra honom framföra sina sånger till musik och där han berättar mer om sig och sin historia.    

När: Tisdagen den 21/11 kl. 17.00  
Var: Bolindersalen på Bolindersplan 1 på nedre Kungsholmen.  
Fri entré och kom gärna i tid.  

MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.

MaxadMinoritetsMusik

Lördag 28 oktober. Dörrar kl. 18.00 på Scen kl. 19.00

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm 

Biljettlänk:https://billetto.se/e/klezmertrion-tzeitel-biljetter-868539

Klezmertrion Tzeitel

Sprakande klezmer med glödande hjärta

Klezmertrion Tzeitel firar släppet av sin fjärde skiva genom att bjuda in publiken på en musikalisk drömfärd. Musiken varvar traditionellt med nyskrivet i sprittande danslåtar, suggestiva och humoristiska kompositioner och smäktande sånger. Skivan Drömfärden påbörjades redan innan pandemin krökte tid och rum på ett oförglömligt vis. Många av de egenskrivna låtarna inspirerades av denna period som både släpade sig fram och flög förbi i en surrealistisk kombination.

Nu släpps skivan äntligen och i samband med det ger sig gruppen ut på en rejäl tur kors och tvärs genom landet för ett storslaget firande! Välkomna till en kväll på härliga Pygméteatern med finstämd klezmer, medryckande sväng och varm stämning.

Trion Tzeitel föddes ur tre musikers gemensamma längtan att få gräva djupare och förlora sig i klezmermusikens fantastiska myller av melodier, rytmer, klanger och storslagna känslor.

I över femton år har gruppen utforskat klezmern och dess gränsmarker och hittat en egen unik vrå av detta vida musiklandskap, där traditionella låtar får existera sida vid sida med nya skapelser. Tzeitel har etablerat sig som en av Sveriges främsta klezmergrupper med hundratals stämningsfulla konserter på svenska och nordiska scener. Med sin starka scennärvaro och personliga tilltal fångar de varje publik.

Anna Cochrane: fiol, altfiol
Sara Fridholm: dragspel, sång
Christopher Andersson Bång: kontrabas

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm  OBS! Notera platsen!

MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.         Biljetter: 200 kr
Barn upp till 14 år gratis
Biljettlänk:https://billetto.se/e/klezmertrion-tzeitel-biljetter-868539

MaxadMinoritetsMusik

Söndag den 22 oktober – Dörrar kl. 16 Spelstart kl. 17 Slut kl. 20

https://facebook.com/events/s/black-baker-we-come-with-frien/701517475196113/

https://billetto.se/e/black-baker-we-come-with-friends-i-biljetter-850382

Välkommen kära publik den 22/10 till ytterligare en ”pop-up”-konsert i vår serie MaxadMinoritetsMusik. Denna gång har vi på TeaterStudio Lederman blivit inbjudna av Black Baker och Pygméteatern där vi medverkar i den första av tre frisinnade musikkvällar i höst.

Pygméteatern, Vegagatan 17, Stockholm  OBS! Notera platsen!

Black Bakers Höstgryta:    Vi kurar skymning.

Nu när de sedvanliga sommarförväntningarna definitivt är överstökade, och stöket ute i världen ständigt tilltar, är det dags att anlägga kulturell moteld i höstrusket.

Söndagen den 22/10 Dörrar kl. 16.00 spelstart 17.00 slut kl 20.00

Daniel Wikslund – Riksspelman, författare, berättare

Carolina Hindsjö – konst, animerad film

Black Baker – med egna kompositioner till Klarabohemernas poem

Länk till biljetbokninghttps://billetto.se/e/black-baker-we-come-with-friends-i-biljetter-850382

Daniel Wikslund   Med rötter i Tornedalen är Daniel Wikslund Sveriges nordligaste Riksspelman på fiol och en självklar lirare i vår serie MaxadMinoritetsMusik.   Daniel spelar fiol på ett unikt sätt, med en pulserande rytm i texter om kärlek och längtan såväl som miljöpåverkan och maktmissbruk. En inbjudan att stå kvar med fötterna på jorden under denna korta tid vi kallar livet, direkt från fiolernas häxmästare. Har du en gång mött honom glömmer du det aldrig. MaxadMinoritetsMusik Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.        
  Carolina Hindsjö   Carolina Hindsjö tecknar, animerar och skriver. Hon beskriver sig som en historieberättare som vill visa oss historier om kärlek, tro, feminism och vad det är att vara männsika. I sina texter skriver hon om filosofi, politik och teologi. Ofta har hennes figurer djurhuvuden eller dockansikten, för att, enligt henne själv, är ett effetkivt sätt att visa någons personlighet på det sättet. Liksom i fablernas värld. Carolina medverkar under kvällen med två kortfilmer.  
Black Baker

Under denna oktoberafton presenterar Black Baker nyskriven musik med texter av bl. a. Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Rosén, Ester Sjöblom och Helmer Grundström.   Från visa till jazz via tung akustisk blues. Finstämt och rått, ur klarapoeternas perspektiv.   Mer info: www.blackbaker.se   Mats Rosén – sång Jan Liljekvist – gitarr Per Persson – trummor Jonas Rhodin – bas Magnus Johansson – Klaviatur